10-jarige genie bedenkt een apparaat om te voorkomen dat kinderen sterven in hete auto's na de dood van zijn buurman

Volgens de statistieken zouden sinds 1998 alleen al in de VS ongeveer 712 kinderen zijn omgekomen door een zonnesteek nadat ze in hete voertuigen waren achtergelaten. Maar dankzij een slimme 10-jarige jongen genaamd bisschop Curry uit McKinney, Texas, zouden tragische en vermijdbare sterfgevallen als deze binnenkort tot het verleden kunnen behoren.

Volgens statistieken , sinds 1998 wordt aangenomen dat alleen al in de VS ongeveer 712 kinderen zijn omgekomen door een zonnesteek nadat ze in hete voertuigen waren achtergelaten. Maar dankzij een slimme 10-jarige jongen genaamd bisschop Curry uit McKinney, Texas, zouden tragische en vermijdbare sterfgevallen als deze binnenkort tot het verleden kunnen behoren.

De vijfde klasser heeft de Oasis uitgevonden, een slimme kleine gadget die de temperatuur in de auto controleert. Zodra het een bepaald niveau bereikt, straalt het apparaat koele lucht uit en waarschuwt het tegelijkertijd ouders en autoriteiten via een antenne. Het idee voor de oase kwam bij bisschop nadat hij hoorde dat het 6 maanden oude kind van zijn buurman was overleden door in een oververhitte auto te zitten, en hoewel hij op dit moment alleen een 3D-kleimodel van het apparaat heeft, zijn hij en zijn vader heeft tot nu toe meer dan $ 24.000 opgehaald voor hun uitvinding op GoFundMe. Het geld gaat naar de fabricage van het apparaat en het verkrijgen van het patent ervoor, dus als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar hun inzamelingspagina en help dit briljante project tot leven te brengen.Meer informatie: GoFundMe ( h / t )

Lees verder

Sinds 1998 zijn alleen al in de VS ongeveer 712 kinderen omgekomen nadat ze in hete voertuigen waren achtergelaten

Een van hen was helaas een baby van 6 maanden oud die naast de 10-jarige bisschop Curry woonde.

Nadat hij erover had gehoord, besloot de jongen dat hij dit kon voorkomen en creëerde hij een apparaat met de naam Oasis

De Oasis bewaakt de temperatuur van de auto en geeft koele lucht af als het voertuig te warm wordt

Het slimme apparaat zal ook een antenne gebruiken om ouders en autoriteiten te waarschuwen