20+ foto's die laten zien wat gevangeniscellen over de hele wereld kijken

Volgens het Institute for Criminal Policy Research worden meer dan 10,35 miljoen mensen vastgehouden in penitentiaire inrichtingen over de hele wereld. Sinds 2000 is de mannelijke gevangenispopulatie met ongeveer 18% gegroeid en het totale aantal gevangengenomen vrouwen met ongeveer 50%. Deze cijfers klinken misschien eng, maar dat is de waarheid.

Meer dan 10,35 miljoen mensen worden vastgehouden in penitentiaire inrichtingen over de hele wereld, aldus de Instituut voor Strafrechtelijk Beleidsonderzoek . Sinds 2000 is de mannelijke gevangenispopulatie met ongeveer 18% gegroeid en het totale aantal gevangengenomen vrouwen met ongeveer 50%. Deze cijfers klinken misschien eng, maar dat is de waarheid.

Bored Panda heeft een lijst gemaakt met verschillende gevangenissen over de hele wereld en wat de omstandigheden in elke gevangenis zijn. Sommige zien er misschien uit als hotels en hebben aparte kamers en badkamers, andere zien er meer uit als kooien, waar je niet zou geloven dat mensen daadwerkelijk worden vastgehouden. Dit enorme verschil wordt door verschillende redenen veroorzaakt, zoals het beveiligingsniveau of de houding ten opzichte van gedetineerden, maar de verschillen zijn duidelijk.Zie de gevangenissen en hun grote verschillen in de onderstaande galerij!

h / t

Lees verder

# 1 Aranjuez-gevangenis, Aranjuez, Spanje

In de Aranjuez-gevangenis in Spanje kunnen ouders en kinderen bij hun opgesloten familieleden verblijven. Met Disney-figuren aan de muren, een kinderkamer en een speeltuin is het doel om te voorkomen dat kinderen, zo lang mogelijk, beseffen dat een ouder achter de tralies zit

Afbeeldingsbron: Associated Press

# 2 Bastøy-gevangenis, Horten, Noorwegen

De Bastøy-gevangenis is de grootste slecht beveiligde gevangenis in Noorwegen. De gevangenis bevindt zich op het eiland Bastøy in de Oslo Fiord, behorend tot de gemeente Horten. De gevangenis gebruikt het hele eiland, maar het noordelijke deel met het strand Nordbukta wordt gedefinieerd als open voor het publiek.

De gevangenis is georganiseerd als een kleine lokale gemeenschap met ongeveer 80 gebouwen, wegen, strandzones, cultuurlandschap, voetbalveld, landbouwgrond en bos.

das wichtigste Bild der Welt

Naast de gevangenisfuncties is er een winkel, bibliotheek, informatiebureau, gezondheidsdienst, kerk, school, NAV (sociale dienst van de overheid), dok, veerdienst (met eigen scheepvaartmaatschappij) en een vuurtoren met verhuurfaciliteiten kleinere bijeenkomsten en seminars. Op het Bastoy-gevangeniseiland leven de gevangenen, van wie sommigen moordenaars en verkrachters zijn, in omstandigheden die critici ‘zachtaardig’ en ‘luxueus’ noemen. Toch heeft het verreweg het laagste recidivecijfer in Europa

Afbeeldingsbron: Marco Di Lauro

# 3 Luzira-gevangenis, Kampala, Oeganda

In Luzira krijgen gedetineerden meer verantwoordelijkheid toegewezen dan in soortgelijke gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk of de VS. Gevangenen nemen de verantwoordelijkheid op zich voor het handhaven van de harmonie en functionaliteit van de eenheden waarin ze wonen, inclusief het verbouwen en oogsten van voedsel, de bereiding en de distributie ervan binnen de gevangenis. Leren wordt aangemoedigd, waarbij veel mannen timmermansvaardigheden leren en aan anderen leren. Het rantsoen van bewaker tot gevangene in Luzira is ongeveer 1:35, vergeleken met 1:15 in het VK. Agressie onder gedetineerden is de uitzondering en niet de regel. Het recidivecijfer in Luzira is minder dan 30 procent, vergeleken met 46 procent in het VK en 76 procent in de Verenigde Staten

Afbeeldingsbron: NTV Oeganda

# 4 Middelzware vrouwengevangenis San Diego, Cartagena, Colombia

Gevangenen in de vrouwengevangenis van San Diego in Cartagena proeven elke avond van vrijheid terwijl ze veranderen in koks, serveersters en vaatwassers bij 'Interno', een kleurrijk restaurant dat nu is geopend in een van de overdekte patio's van de faciliteit.
25 van de bijna 180 gevangenen die hier gehuisvest zijn, werden geselecteerd als onderdeel van een programma om vrouwen tegen het einde van hun straf te helpen weer terug in de samenleving te komen. Vrouwen in deze slecht beveiligde gevangenis zitten tijd uit voor misdaden zoals diefstal, drugshandel en afpersing.

Afbeeldingsbron: Jan Banning

# 5 Halden Prison, Halden, Noorwegen

Halden Prison is een maximaal beveiligde gevangenis in Halden, Noorwegen. Het heeft drie hoofdeenheden en ontvangt gevangenen van over de hele wereld, maar heeft geen conventionele beveiligingsapparatuur. De op een na grootste gevangenis in Noorwegen, opgericht in 2010 met de nadruk op revalidatie; het ontwerp simuleert het leven buiten de gevangenis. Naast andere activiteiten zijn sport en muziek beschikbaar voor de gevangenen, die communiceren met het ongewapende personeel om een ​​gemeenschapsgevoel te creëren. Halden Prison, geprezen om zijn humane omstandigheden, heeft in 2010 de Arnstein Arneberg Award ontvangen voor zijn interieurontwerp en was het onderwerp van een documentaire, maar kreeg ook kritiek omdat hij te liberaal was.

Afbeeldingsbron: Knut Egil Wang

#6 Norgerhaven Prison, Veenhuizen, Netherlands

Gedetineerden in de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen, Nederland, hebben een bed, meubels, een koelkast en een tv in hun cel, evenals een eigen badkamer. De criminaliteitscijfers in Nederland zijn zo laag, dat ze te maken kregen met een “onderbevolkte” crisis. Om dit 'probleem' op te lossen, sloot het land in 2015 een deal met Noorwegen om hun gevangenisoverloop op te vangen. Nu zit een deel van de Noorse gevangenen hun straf uit in Norgerhaven.

Afbeeldingsbron: ANP

# 7 Onomichi-gevangenis, Onomichi, Japan

Bejaardengevangenissen komen steeds vaker voor in Japan naarmate het land ouder wordt. De Onomichi-gevangenis biedt onderdak aan een volledig oudere bevolking. Gevangenen hebben toegang tot leuningen, zacht voedsel en besteden hun werkuren aan breien en naaien

Afbeeldingsbron: Gevangenisfotografie

# 8 HMP Addiewell, Lothian, Schotland

HMP Addiewell is een leergevangenis, waar bewoners hun beledigende gedrag en de omstandigheden die tot hun gevangenschap hebben geleid, kunnen aanpakken door middel van Doelgerichte Activiteit. Doelgerichte activiteiten omvatten onderwijs, counseling en werk. Het contact met de natuur en het gezin tijdens de gevangenis is ook een fundamenteel element van het rehabilitatieproces.

Afbeeldingsbron: Lorenzo Dalberto

# 9 Black Dolphin Prison, Sol-Iletsk, Rusland

In de beruchte Black Dolphin Prison in Rusland aan de grens met Kazachstan delen gevangenen kleine cellen van vijftig vierkante meter die achter drie sets stalen deuren zijn geplaatst. Gedetineerden leven in een 'cel in een cel', met 24-uurs bewaking. Black Dolphin herbergt de meest wrede criminelen, waaronder seriemoordenaars, kannibalen en terroristen. Een luitenant van de gevangenis vertelde National Geographic, die een documentaire over de faciliteit maakte, dat de enige manier om te ontsnappen is door te sterven. Als je alle misdaden van de gevangenen combineert, hebben ze ongeveer 3.500 mensen gedood. Dat zijn gemiddeld vijf moorden per gevangene.

Afbeeldingsbron: De zon

# 10 Penal De Ciudad Barrios, Ciudad Barrios, San Miguel, El Salvador

Deze cellen zijn slechts 4 meter breed en 5 meter hoog, maar ze zitten meestal vol met meer dan 30 mensen. Ze waren aanvankelijk gebouwd om te dienen als bewakingscellen voor 72 uur, maar veel gevangenen blijven langer dan een jaar. De meeste dagen worden besteed aan het uit elkaar trekken van hun kleren en het gebruiken van de draad om hangmatten aan elkaar te naaien, waar ze als koorden van hout op elkaar liggen gestapeld.

Afbeeldingsbron: Giles Clarke

  • BLADZIJDE1/4
  • De volgende