30 foto's van in tweeën gesneden objecten die hun verborgen kant onthullen

Wat als we je vertellen dat alle objecten die je om je heen ziet een verborgen kant hebben die je normaal niet kunt zien? Gelukkig voor ons zijn er mensen die vastbesloten zijn hun verborgen kanten te onthullen - door ze doormidden te snijden.

Wat als we je vertellen dat alle objecten die je om je heen ziet een verborgen kant hebben die je normaal niet kunt zien? Gelukkig voor ons zijn er mensen die vastbesloten zijn hun verborgen kanten te onthullen - door ze doormidden te snijden.

wie man folienball macht

Bored Panda heeft een lijst samengesteld met enkele interessante objecten die in tweeën zijn gesneden, waardoor hun verborgen kanten worden onthuld. Van typemachines tot meteorieten, in tweeën gesneden worden toont alleen een nieuwe laag van schoonheid die deze objecten verbergen. Bekijk ze in de onderstaande galerij!u / t: Verveelde Panda

Lees verder

# 1 Fukang-meteoriet

Afbeeldingsbron: SovreignTripod

Deze meteoriet werd in 2000 in de buurt van Fukang, China gevonden en wordt geschat op ongeveer 4,5 miljard jaar oud - bijna net zo oud als de aarde zelf!

# 2 Snijd bananenboomstammen

Afbeeldingsbron: RyanSmith

Technisch gezien is de bananenboom niet echt een boom - het is eigenlijk een enorme kruidachtige plant, met zijn bladeren over elkaar heen gerold. Veel Zuid- en Zuidoost-Aziatische keukens gebruiken de stengels bij het bereiden van maaltijden vanwege hun voedingswaarde.

# 3 Ratelslang-rammelaar

Afbeeldingsbron: sverdrupian

Ratelslangen zijn grote giftige slangen, die veel voorkomen in Noord- en Zuid-Amerika. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan hun kenmerkende ratelende geluid, gecreëerd door een keratineuze ratel op de staart van de slangen. De slangen gebruiken hun spieren om hun staart op te richten en ervoor te zorgen dat individuele segmenten met elkaar botsen en het geluid produceren.

# 4 Parels

Afbeeldingsbron: de god van de dingen

Het blijkt dat parels niet alleen mooi zijn van buitenaf. Ze ontstaan ​​meestal wanneer een parasiet zich een weg baant in een weekdier en het dier probeert het te bestrijden. De parasiet wordt vervolgens bedekt met vloeistoflagen die ‘parelmoer’ worden genoemd en die hard worden en de prachtige parels vormen.

# 5 Bloodwood-boom (Pterocarpus angolensis)

De Bloodwood-boom is een bladverliezende boom afkomstig uit zuidelijk Afrika. Wat het uniek maakt (en het de naam geeft) is de heldere karmozijnrode kleur van het sap.

# 6 Machine toevoegen

Afbeeldingsbron: crystalandrockyfinds

Deze machine, die tot in de jaren 70 in veel kantoren populair was, is complexer dan hij er aan de buitenkant uitziet.

# 7 Simulatie van wat er gebeurt als een klein ruimtepuin een ruimtevaartuig raakt

Afbeeldingsbron: Cropitekus

Deze foto toont een simulatie van wat er gebeurt als ruimtepuin een ruimtevaartuig raakt. De aluminium bol raakte een 18 cm (7 inch) dik aluminium blok tijdens een reis van 6,8 km per seconde (4,2 mijl per seconde), waardoor een 9 cm (3,5 inch) brede en 5,3 cm (2 inch) diepe krater achterbleef.

# 8 ‘Mark Twain Tree’ Sequoia-sectie met historische notaties van het jaar 550 tot 1891

Afbeeldingsbron: jaykirsch

Deze gigantische sequoia-boom, bijgenaamd 'Mark Twain Tree', werd in 1891 gekapt en een deel van zijn stam werd naar het American Museum of Natural History in New York gestuurd, en een ander naar het British Museum of Natural History in Kensington, Londen.

# 9 Schildpadskelet

Afbeeldingsbron: fubbleskag

Schildpadden zijn, samen met schildpadden, de enige reptielen met harde externe schelpen die hen tegen het gevaar beschermen.

# 10 Poppy-capsule

Afbeeldingsbron: RyanSmith

De capsule ziet er misschien cool uit, in tweeën gesneden, maar in zeldzame gevallen kan een dergelijke aanblik bij sommige mensen trypofobie veroorzaken - een ongemak veroorzaakt door onregelmatige patronen of clusters van kleine gaatjes.

# 11 Rock in Nieuw-Zeeland

Afbeeldingsbron: werper654

De Split Apple Rock, of Tokangawhā, gelegen in Nieuw-Zeeland is een unieke natuurlijke formatie die optreedt wanneer een rots in tweeën wordt gespleten door blootstelling aan golven en regen. Hoewel de Maori's een mythe hebben dat de rots werd gespleten door twee goden.

# 12 Vuurwerkshell

Afbeeldingsbron: Dannythegirl

Wist je dat terwijl de Chinezen het vuurwerk hebben uitgevonden, het de Italianen waren die de kleurrijke hebben geïntroduceerd?

# 13 Boomvaren

Afbeeldingsbron: Joe Lipson

Varens behoren tot de oudste planten ter wereld en tot nu toe zijn er meer dan tienduizend verschillende soorten geteld. Sommige kunnen zelfs 25 meter hoog worden!

# 14 CT-scanner

Afbeeldingsbron: Chap82

Er is veel meer dan op het eerste gezicht lijkt als het gaat om CT-scanners - achter de schaal gaat een complex mechanisme schuil dat CAT-scans mogelijk maakt.

# 15 Wespennest

Afbeeldingsbron: sverdrupian

De meesten van ons haten wespen en de trieste waarheid is dat er niet echt een manier is om ze te vermijden - ze zijn te vinden op alle continenten behalve Antarctica. Ze leven in unieke nesten, opgebouwd uit een vruchtvlees dat ontstaat door de wespen die op bepaalde boomschors kauwen, enzymen toevoegen en het uitspugen.

# 16 Sectie van de Golden Gate-brugkabel

Afbeeldingsbron: jaykirsch

Elk van de twee Golden Gate Bridge-kabels is samengesteld uit maar liefst 27.572 draden gebundeld in 61 strengen - als ze allemaal op één lijn zouden worden gelegd, zou je de aarde drie keer kunnen omwikkelen!

# 17 Egel

De gemiddelde egel heeft tussen de 5000 en 7000 holle stekels, die het dier kan verhogen en verlagen met behulp van de spieren in zijn rug.

# 18 Militaire tank

Afbeeldingsbron: RaymondPowell III

Tanks werden voor het eerst gemaakt door de Britten in 1916, tijdens WOI. De eerste keer dat een tank in de strijd werd gebruikt, was tijdens de slag om Flers-Courcelette op 15 september 1916.

# 19 Bowlingbal

Blijkt dat bowlingballen niet alleen stevige ballen zijn met gaten om je vingers in te steken - het ontwerp is ingewikkelder dan dat. Fabrikanten voegen elliptische of bolvormige kernen toe aan de ballen om ze te helpen momentum op te bouwen wanneer ze over de baan rollen.

# 20 Bollenplanten in ‘Lasagne’-stijl

Afbeeldingsbron: commoninja352

Deze manier van planten zorgt ervoor dat de planten op verschillende tijdstippen bloeien, waardoor ze de hele lente achter elkaar bloeien.

# 21 Onderzeese stroomkabel

Afbeeldingsbron: sverdrupian

Dit soort kabels wordt gebruikt om elektriciteit onder zout en zoet water te transporteren. Het installeren ervan is moeilijk en vervelend werk omdat de kabels extra diep ingegraven moeten worden.

# 22 Zippo-aansteker in oude stijl

Afbeeldingsbron: Townshend 445

De eerste Zippo-aanstekers werden al in 1933 geproduceerd en door de tijd heen is het ontwerp niet zo veel veranderd.

# 23 Canon-camera

Afbeeldingsbron: Leotopia

Canon vierde in 2014 zijn 80e verjaardag. De originele camera die het bedrijf maakte heette Kwanon, genoemd naar de boeddhistische godin van genade.

# 24 Leica Summicron-lens

Afbeeldingsbron: marcosxfx

Deze lens uit 1998, genaamd Tri-Elmar-M 28-35-50 mm, is uniek vanwege zijn asferische glasontwerp. De lenzen waren erg duur vanwege hun complexe ontwerp en werden pas gemaakt tussen 1998 en 2007.

# 25 Vaccinhouder (het 'Keg Of Life')

Afbeeldingsbron: Samwiseii

Deze container, die wordt gebruikt om vaccins in te vervoeren, bevat twee metalen lagen met een vacuüm ertussen en folie-achtig materiaal om warmteverlies te voorkomen. De vulling in de hoeken helpt bij het absorberen van schokken door vallen en de blauwe containers zijn gevuld met ijs.

# 26 Mechanische rekenmachine

Afbeeldingsbron: Kymray

De mechanische rekenmachine werd uitgevonden door Blaise Pascal in 1642. Hij creëerde meer dan 50 prototypes voordat hij zijn uitvinding aan het publiek introduceerde. De primitieve machine kon twee getallen optellen en aftrekken en vermenigvuldigen en delen door herhaling.

# 27 Cactus

Afbeeldingsbron: Scout6feetup

Wist je dat er ongeveer 2000 verschillende soorten cactussen zijn?

# 28 Fragmentatiegranaat

Afbeeldingsbron: karmisch geweld

Dit type granaat wordt een fragmentatiegranaat genoemd vanwege de kleine fragmenten die bij explosie vrijkomen.

# 29 Accordeon

Afbeeldingsbron: speckz

De accordeon werd in het begin van de 19e eeuw uitgevonden door Friedrich Buschmann.

# 30 Land Rover

Maurice Wilks ontwierp de originele Land Rover, geïnspireerd op in de VS gemaakte jeeps uit de Tweede Wereldoorlog. Hij hield van de eenvoudige en bijna tractorachtige indeling van het voertuig met het stuur in het midden. Een ander voordeel van dit ontwerp was dat het voertuig zonder problemen kon worden bestuurd op zowel links- als rechtsgestuurde markten.