7 verbluffende beelden van de wonderen van de antieke wereld in hun prime

Als u niet bekend bent met de zeven wonderen van de antieke wereld, is dit een lijst met majestueuze oude bouwwerken, waaronder de Grote Piramide van Gizeh, de hangende tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efeze, het standbeeld van Zeus in Olympia, de Mausoleum in Halicarnassus, de kolos van Rhodos en de vuurtoren van Alexandrië. Helaas heeft van al deze eens zo glorieuze bouwwerken alleen de Grote Piramide van Gizeh de tand des tijds doorstaan. Hoewel je de meeste structuren in de lijst niet persoonlijk kunt zien, hebben sommige getalenteerde mensen realistische 3D-weergaven van de structuren gemaakt, zodat je op zijn minst een glimp kunt opvangen van hun vroegere glorie.

Als u niet bekend bent met de zeven wonderen van de antieke wereld, is dit een lijst met majestueuze oude bouwwerken, waaronder de Grote Piramide van Gizeh, de hangende tuinen van Babylon, de tempel van Artemis in Efeze, het standbeeld van Zeus in Olympia, de Mausoleum in Halicarnassus, de kolos van Rhodos en de vuurtoren van Alexandrië. Helaas heeft van al deze eens zo glorieuze bouwwerken alleen de Grote Piramide van Gizeh de tand des tijds doorstaan. Hoewel je de meeste structuren in de lijst niet persoonlijk kunt zien, hebben sommige getalenteerde mensen realistische 3D-weergaven van de structuren gemaakt, zodat je in ieder geval een glimp kunt opvangen van hun vroegere glorie.

De renderings zijn gemaakt voor Budget Direct door ontwerpers Keremcan Kirilmaz en Erdem Batirbek na urenlang diepgaand onderzoek. De auteurs zeggen dat het hun doel was om mensen te inspireren om de lang vergeten wonderen van de antieke wereld te herontdekken. 'We willen de nieuwsgierigheid van zowel frequente reizigers als internetgebruikers wekken door delen van de wereld te laten zien waar ze misschien nog niet eerder over hebben gelezen en hebben overwogen om ze te bezoeken', aldus de makers. “Onze focus was om deze relikwieën tot leven te brengen, zodat lezers een beter idee konden krijgen van hoe ze er in hun bloei echt uitzagen. Het resultaat zijn zeven prachtige geanimeerde reconstructies die deze unieke structuren voor je ogen tot leven brengen! 'Bekijk de zeven prachtige wonderen van de antieke wereld in de onderstaande galerij!

Meer informatie: budgetdirect.com.au | h / t

Lees verder

Kolossus van Rhodos

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

Een gigantisch 30 meter hoog standbeeld van de Griekse zonnegod Helios, bekend als de Kolos van Rhodos, werd rond 280 voor Christus boven de Mandraki-haven op Rhodos gebouwd. Het stond vroeger op 14 meter hoge marmeren sokkels en werd gemaakt ter gelegenheid van de overwinning op het lange beleg van Rhodos door Demetrius Poliorcetes. Het duurde 12 jaar om dit majestueuze beeldhouwwerk te bouwen, maar helaas, 56 jaar nadat het was gebouwd, werd het gedeeltelijk verwoest door een aardbeving en uiteindelijk omgesmolten.

Ich wähle mein Flugmädchen

Grote Piramide van Gizeh

Afbeelding credits: Budget Direct

12 Jahre alter Tätowierer

Afbeelding credits: Budget Direct

De Grote Piramide van Gizeh, die tot de 19e eeuw het hoogste gebouw ter wereld bleef, zag er vroeger heel anders uit dan hoe we hem vandaag herinneren. De 481 voet hoge structuur werd in 2560 vGT gebouwd door ongeveer 100.000 geschoolde arbeiders die in een tijdelijke stad in de buurt woonden. Er waren 2,3 miljoen steenblokken nodig met een gewicht van 2,5 tot 15 ton om deze prachtige structuur te creëren.

Hangende Tuinen van Babylon

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

De hangende tuinen van Babylon zijn een ander bouwwerk dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Sommige archeologen en historici speculeren zelfs of de structuur überhaupt heeft bestaan. Als het zou bestaan, zou het een ongelooflijk complex stuk techniek zijn geweest, compleet met door de mens gemaakte watervallen. Er wordt gezegd dat het is gebouwd als een geschenk van de Babylonische koning Nebukadnezar aan zijn vrouw, Amytis.

Vuurtoren van Alexandrië

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

De 91 meter hoge vuurtoren van Alexandrië werd tussen 300 en 280 v.Chr. Gebouwd door Sostratus van Cnidus en werd gebouwd in opdracht van Ptolemaeus I. Historici zeggen dat het misschien wel de eerste vuurtoren ter wereld was. Net als de kolos van Rhodos werd een deel van de vuurtoren ergens tussen de 12e en de late 15e eeuw verwoest door een aardbeving en werd uiteindelijk door Mamlūk sultan Qāʾit Bāy omgevormd tot een middeleeuws fort.

Chefs werden wie Sie immer noch zur Arbeit kommen

Mausoleum bij Halicarnassus

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

Het Mausoleum van Halicarnassus was een majestueuze tombe gebouwd voor Mausolus, de koning van Caria - de naam van de koning werd zelfs een naam voor het beschrijven van een groot grafmonument! Het 14 meter hoge witte marmeren bouwwerk werd rond 350 vGT gebouwd in het huidige Bodrum, Turkije. Het gebouw werd uiteindelijk verwoest door aardbevingen in de 13e eeuw.

Standbeeld van Zeus

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

Het ongelooflijke standbeeld van Zeus was 13 meter hoog en was gemaakt van goud, ebbenhout, ivoor, hout en kostbare stenen. Helaas werd het beeld in 425 na Christus gedeeltelijk verwoest door een brand en werd al het kostbare materiaal gestolen.

Tempel van Artemis in Efeze

Afbeelding credits: Budget Direct

Afbeelding credits: Budget Direct

alle naruto-shows und filme in ordnung

De tempel van Artemis, gebouwd als eerbetoon aan de Griekse godin van kuisheid, jacht, wilde dieren, bossen en vruchtbaarheid met dezelfde naam, leed een behoorlijk triest lot: het werd drie keer gebouwd en verwoest door een brand en alles wat er is links daarvan is nu een eenzame pilaar.