Luchtfoto's van Nederlandse tulpen in bloei zien eruit als aarde in pixels

De Franse fotograaf Normann Szkop geeft je deze lente in zijn luchtfoto's van tulpenvelden in Nederland. Normann nam de foto's terwijl hij over de velden van de gemeente Anna Paulown vloog in een klein Cessna-vliegtuigje, bestuurd door Claython Pender. De perfect rechte en levendige velden met verschillend gekleurde tulpen herinneren ons eraan waarom we allemaal zo van de lente houden.

De Franse fotograaf Normann Szkop geeft je deze lente in zijn luchtfoto's van tulpenvelden in Nederland. Normann nam de foto's terwijl hij over de velden van de gemeente Anna Paulown vloog in een klein Cessna-vliegtuigje, bestuurd door Claython Pender . De perfect rechte en levendige velden met verschillend gekleurde tulpen herinneren ons eraan waarom we allemaal zo van de lente houden.

Wat voor de meesten van ons zo'n spectaculair uitzicht lijkt, is eigenlijk een van de toonaangevende bedrijven in Nederland: volgens de statistieken komt ongeveer 80% van de tulpenproductie alleen uit dit land. Deze bloemen zijn echter niet zo onschuldig als ze eruit zien! Interessant is dat tulpen verantwoordelijk worden geacht voor de eerste geregistreerde speculatieve zeepbel.In 1636 werd de tulpenbol het vierde grootste exportproduct van Nederland - na jenever, haring en kaas. De prijs van tulpen schoot omhoog door speculatie in tulpenfutures onder mensen die de bollen nooit zagen. Op het hoogtepunt van de tulpenmanie, in februari 1637, werden enkele tulpenbollen verkocht voor meer dan 10 keer het jaarinkomen van een bekwame vakman!

Gelukkig zijn die tijden voorbij en staan ​​er op elke hoek genoeg van deze prachtige bloemen. Ze komen bijna allemaal uit Nederland en groeien in de velden zoals hieronder. Het seizoen begint in maart, dus als je in Nederland bent, bezoek dan zeker het platteland en zie de prachtige bezienswaardigheden!

Website: Flickr (u / t: dagelijkse mail )

Lees verder

# 1

# 2

# 3

# 4

# 5

# 6

# 7

# 8

lustige Dinge, die man Kindern sagen kann

# 9

# 10

#elf

# 12

# 13

# 14

#vijftien

# 16

# 17

# 18

fixierte Tattoos vorher und nachher

# 19

#twintig