Toen Lady Gaga op de universiteit zat, hadden mensen een FB-groep die zei dat ze ‘nooit beroemd zal worden’

Of je haar nu leuk vindt of niet, je moet het ermee eens zijn dat Lady Gaga een van de meest diverse en invloedrijke zangers van deze generatie is. Maar haar weg naar de top was niet zo gemakkelijk - sommige mensen twijfelden zelfs aan haar succes voordat ze de zangeres werd die we vandaag allemaal kennen.

Of je haar nu leuk vindt of niet, je moet het ermee eens zijn dat Lady Gaga een van de meest diverse en invloedrijke zangers van deze generatie is. Maar haar weg naar de top was niet zo gemakkelijk - sommige mensen twijfelden zelfs aan haar succes voordat ze de zangeres werd die we vandaag allemaal kennen.

Onlangs werd een oude Facebook-groep met de titel 'Stefani Germanotta, you will never be famous' ontdekt, die tijdens de studententijd van Gaga werd opgericht en hoewel de zangeres het laatst lachte, waren de mensen nog steeds verbluft door de flagrante onwetendheid van haar leeftijdsgenoten.u / t: Verveelde Panda

Lees verder

Afbeelding credits: majdgeorge98

Lauren Bohn was een eerstejaarsstudent aan de NYU rond dezelfde tijd als Lady Gaga. Ze zegt dat Facebook-groepen net begonnen te stijgen en ze ontdekte dat de groep kritiek had op de toekomstige ster. En in 2016 schreef ze zelfs een verhelderend post over het.

'Ik herinner me dat ik een Facebook-groep tegenkwam die mijn hart brak', schreef Lauren

'De pagina bevatte foto's van een knappe, Norah Jones-achtige jonge 18-jarige student aan de NYU die zong en piano speelde in lokale bars', schrijft Lauren. 'De groep was doorspekt met opmerkingen, scherp als stekelvarkensnaalden, die de aspirant-muzikant beschimpten omdat hij een 'aandachtshoer' was. Scores vroegen: 'Wie denkt ze dat ze is?' Ik herinner me ook dat een gast een flyer plaatste voor een van haar aanstaande optredens in een plaatselijke dorpsbar. Hij had duidelijk op de flyer gestampt, een schets van zijn modderige zool [ziel] die worstelde om haar naam te verduisteren. '

'Ik kon het rauwe gevoel van vuiligheid niet van me afschudden terwijl ik door die Facebook-pagina scrolde'

'Maar ik vergat vrijwel - en snel - die groep en dat meisje met de intense ravenogen. Tot ongeveer vijf jaar later. Ik zat op een Amtrak-trein van NYC naar Philly en las een Vanessa Grigoriadis New York Magazine profiel op Lady Gaga . Ik zweefde ietwat gedachteloos door het stuk totdat ik bij de eerste zin van het tweede graf kwam:

'Voor de vergadering ging ik ervan uit dat iemand met een artiestennaam als' Lady '(haar voornaam is Stefani Joanne Germanotta) een beetje afstandelijk zou zijn ...' HOLY S ** T, ik schreeuwde naar een lege auto (degenen die blijf bij me, weet dat ik echt gilde). LADY GAGA IS STEFANI GERMANOTTA? STEFANI IS DAME GAGA?

Ik werd overweldigd door een duizelingwekkende emotionele cocktail van podium-moeder-bij-een-schoonheidswedstrijd en nerd-wraak triomf. Maar ook jammer. Jammer dat ik nooit over die groep heb geschreven. Jammer dat ik het meisje nooit heb verdedigd met de intense ravenogen - het meisje op wiens dappere flyers werden gestampt, waarschijnlijk ergens in de buurt van mijn studentenhuis.

Maar nogmaals, ik vergat al snel die openbaring en dat gevoel. Gevoelens. Ze zijn zo vluchtig. Meer nog, onthullingen. We moeten ze elke verdomde dag constant opnieuw ontdekken.

Zoals vorige week, toen ik wakker werd met deze meme.

Ik zag de modderige zool haar naam overschaduwen. De ogen rollen. Het laffe virtuele gegiechel. De 'Wie denkt ze dat ze is?'

Ik heb veel gevoelens, maar de gemakkelijkste om te verwoorden: dankbaarheid.

Stefani, bedankt. Bedankt dat je altijd denkt dat je een superster bent, dat je je scheuren gebruikt om het licht helderder te laten uitkomen. Mensen, laten we ons voorbeeld volgen. '

Afbeelding credits: fanpop

De universiteit was niet de enige plek waar Lady Gaga het moeilijk had. Als tiener ging ze naar het Convent of Sacred Heart, een particuliere katholieke school in Upper East Side, waar ze te maken kreeg met pesten van haar leeftijdsgenoten.

Afbeeldingscredits: onbekend

In 2011, tijdens een interview met Rollende steen , Gaga zei dat haar uiterlijk vaak negatieve opmerkingen trok van mensen om haar heen: 'Ik was vroeger zelfbruiner, en ik had een heel intense kleur op school, en mensen zeiden: 'Waarom ben je verdomme zo oranje, waarom doe je dat? je haar zo, ben je een dijk? Waarom moet je er zo uitzien voor school? 'Ik werd vroeger een slet genoemd, zo genoemd, zo genoemd. Ik wilde soms niet eens naar school. '

Afbeelding credits: cnn

Maar gepest worden heeft haar er nooit van weerhouden haar doelen te bereiken: sinds ze pas 11 was, begon Gaga zanglessen bij Don Lawrence, dezelfde zangcoach die Christina Aguilera leerde, en bleef met hem samenwerken, zelfs nadat haar carrière een vlucht nam. Ze nam ook piano- en acteerlessen - de vaardigheden die haar uiteindelijk een Oscar opleverden.

Afbeelding credits: Lady Gaga

Op een gegeven moment was de zangeres ingeschreven aan de NYU Tisch School of the Arts, maar stopte uiteindelijk om haar muziekcarrière te beginnen. 'Ik verliet mijn hele familie, kocht het goedkoopste appartement dat ik kon vinden en at stront totdat iemand zou luisteren,' zei Lady Gaga in een interview met de New York Magazine .

Afbeelding credits: Lady Gaga

De zangeres was vanaf het begin wild, bekend om haar gedurfde looks en energieke optredens. In een interview met de Telegraaf , Zei Gaga dat het kennen van klassieke piano je leert hoe je een popsong moet schrijven. “Omdat als je Bach-inversies leert, het dezelfde soort modulaties tussen de akkoorden heeft. Het draait allemaal om spanning en ontlading. '

Afbeelding credits: Lady Gaga

wie groß ist ein adler im vergleich zu einem mensch

De zangeres tekende voor het eerst een deal met een groot label toen ze nog maar 19 jaar oud was. Helaas wees het label haar na een paar maanden af ​​en zei dat ze niet de juiste persoon voor hen was. Later, in 2008, introduceerde haar toenmalige vriend, Rob Fusari, Gaga als songwriter bij Interscope Records - en vanaf dat moment nam haar carrière een vlucht. Ze schreef liedjes voor Fergie, de Pussycat Dolls en Britney Spears toen zangeres Akon een van Gaga's referentievocalen hoorde, opgenomen voor de zangers en haar signeerde.

Afbeelding credits: Lady Gaga

Nu is de zangeres over de hele wereld bekend en is ze genomineerd voor 24 Grammy's, waarvan ze er negen won. Vorig jaar maakte ze haar grote doorbraak in acteren door Ally in te spelen Een ster is geboren en won zelfs een Oscar voor haar nummer ‘Shallow’, dat op de soundtrack van de film staat.

Afbeelding credits: Lady Gaga

Tijdens haar Oscar-acceptatietoespraak deelde de zangeres enkele inspirerende woorden: 'Als je thuis bent, en je zit op je bank en je kijkt hier nu naar, dan is het enige wat ik te zeggen heb is dat dit hard werken is. Ik heb lang hard gewerkt, en het gaat niet om, weet je ... het gaat niet om winnen. Maar waar het om gaat, is niet opgeven. Als je een droom hebt, vecht er dan voor. Er is een discipline voor passie. En het gaat er niet om hoe vaak je wordt afgewezen, of je valt of je wordt in elkaar geslagen. Het gaat erom hoe vaak je opstaat en moedig bent en doorgaat. '

Afbeelding credits: AP

Veel mensen toonden steun voor de zanger

Afbeelding credits: KimHuntHarris

Afbeelding credits: jonochapman82

Afbeelding credits: Defiler_Wyrm

Afbeelding credits: Major_Zeff

Afbeelding credits: GastronautDF

Afbeelding credits: krs10_

Afbeelding credits: error_ahmed67

Afbeelding credits: maseratishaunny

Afbeelding credits: angiewangg

Afbeelding credits: _CaiaC