Blade Runner 2049 - Het maken van de indrukwekkende sets van de film

De visueel verbluffende 'Blade Runner 2049' die indruk maakte op zowel het publiek als de critici, blijkt een evenzeer spektakel te zijn als het gaat om beelden achter de schermen. In de onlangs uitgebrachte video toont Weta Workshop de onberispelijke aandacht voor detail die ze betaalden bij het bouwen van miniatuursets voor de sci-fi-blockbuster, en het is fascinerend om ze te zien werken.

De visueel verbluffende ‘Blade Runner 2049’ die indruk maakte op zowel het publiek als de critici, blijkt net zo goed een spektakel te zijn als het gaat om beelden achter de schermen. In de onlangs uitgebrachte video toont Weta Workshop de onberispelijke aandacht voor detail die ze betaalden bij het bouwen van miniatuursets voor de sci-fi-blockbuster, en het is fascinerend om ze te zien werken.

Dit Nieuw-Zeelandse bedrijf, dat gespecialiseerd is in alles wat met productieontwerp en praktische effecten in films te maken heeft, creëerde de modellen van 38 vreemde structuren, waaronder L.A.P.D. gebouw, de Trash Mesa en de Wallace Tower. 'Elk gebouw zou waarschijnlijk ongeveer een week in beslag nemen', zei Ben Milsom, senior art director van de miniaturenunit, en benadrukte dat ze 'mega hoog gedetailleerd' waren.'Het zijn echt grote figuren - het zijn geen miniaturen. Het zijn enorme gebouwen '', lachte Pamela Harvey-White, de productiemanager op de set, toen ze het had over de creaties die ze hadden gemaakt. En niemand zou anders durven zeggen als je kijkt naar de beelden van 4,5 meter hoog het LAPD-gebouw, de piramidevormige Wallace-torens die alleen met een kraan konden worden opgetild, en de Trash Mesa die bijna de hele vloer van het gebouw vulde. de studio. 'Het zijn gewoon geweldige kunstwerken', zegt ze trots.

Deze ‘bigatures’ zijn inderdaad iets om trots op te zijn. We raden je aan om de onderstaande video te bekijken om het verbazingwekkende proces te zien van het creëren van zoiets groots en moois dat het publiek met een volledig ontzag achterliet.

Meer informatie: weta werkplaats | facebook | Instagram (h / t ufunk )

Lees verder

Dit zijn de miniatuursets gemaakt voor de sci-fi blockbuster Blade Runner 2049

Het bedrijf Weta Workshop heeft 38 miniversies van de gebouwen gemaakt

Het maken van een ‘mega-hoog-gedetailleerd’ gebouw zou ongeveer een week duren

De grootte van deze ‘miniaturen’ zijn echter niet zo klein als men zich zou kunnen voorstellen

De grootste van allemaal, L.A.P.D. miniatuur, was 4,5 meter hoog

'Het zijn echt grote figuren - het zijn geen miniaturen. Het zijn enorme gebouwen '', lachte de productiemanager op de set

De gebouwen werden tot in het kleinste detail geperfectioneerd

De art director zei dat je een miniatuur ‘als een gigantische compositie van piepkleine vignetten’ moet zien om samen te werken.

De kunstenaars hebben zelfs graffiti op de muren van de gebouwmodellen aangebracht

De muren van de gebouwen waren van streek om het verval en het gekke weer uit de wereld van de Blade Runner te laten zien

Als je rond zo'n set loopt, voorbereid met zoveel mogelijk detail en zorg, kun je je zeker een reus voelen

Bekijk de onderstaande video om te zien wat er nodig is om zo'n grootse miniatuurset te maken