Kleding gemaakt van gebruikte opblaaspoppen

Een Nederlandse kunstenaar genaamd Sander Reijgers recyclet opblaasbare opblaaspoppen tot de meest bizarre kleding die je ooit zult zien.

Een Nederlandse kunstenaar genaamd Sander Reijgers recyclet opblaasbare opblaaspoppen tot de meest bizarre kleding die je ooit zult zien. Deze waterdichte hoodies zijn perfect voor regenachtig weer en zijn gemaakt door bestaande trainingspakken aan te passen met hoofden, borsten en andere stukken van 50 opblaaspoppen die Sanders van een 'sponsor' ontving.

Lees verder“Deze poppen zijn zo lelijk en vulgair dat het een uitdaging voor me is om er iets moois van te maken. De pop is een middel om iets anders over te brengen ... het is bijna onbegrijpelijk dat mensen seks zouden kunnen hebben met zoiets lelijks en levenloos als een opblaaspop. Hoeveel lucht je er ook in pompt, het blijft een object dat de gevoelens van lust niet kan beantwoorden ... ' zegt Sander Reijgers.

'Het idee om iets te doen met opblaaspoppen kwam bij me na het lezen van‘ The Malady of Death ’van Marguerite Duras. De hoofdpersoon van deze roman is niet in staat tot gevoelens voor mensen, dus huurt hij een vrouw in in de hoop dat seks met deze vrouw hem zal laten voelen. Met mijn werk doe ik precies het tegenovergestelde: ik verwijder de seksuele functie van de poppen door ze in een jasje of tas te veranderen. Op deze manier kan de pop 'voelen' door een normale dagelijkse taak uit te voeren, in plaats van door seks ... '

Zyanid und Glück schwarzer Humor