The Expanse: Seizoen 5 debuteert op Amazon

Het vijfde seizoen van de veelgeprezen sci-fi-show gaat in december in première op Amazon Prime Video.

The Expanse komt woensdag 16 december terug met seizoen vijfth, 2020. In de recente New York Comic-Con maakten de showrunners de aankondiging met een trailer en een persbericht. De bekroonde serie, gemaakt door het Academy Award-winnende duo Mark Fergus en Hawk Ostby, werd in juli 2019 voor het vijfde seizoen verlengd en begon kort daarna met de productie.Daarom is deze niet beïnvloed door de COVID-19-lockdown.

De show, die de eerste drie seizoenen op Syfy werd uitgezonden, verhuisde naar Amazon Prime nadat deze was geannuleerd door het kabelnetwerk. Het is echter niet mogelijk om in één keer het nieuwe seizoen te beginnen.Alleen de eerste drie afleveringen van het lange seizoen vijf van 10 afleveringen zullen op 16 december beschikbaar zijn om te streamenth De overige afleveringen worden wekelijks uitgebracht - elke woensdag tot de seizoensfinale op 3 februarird, 2021.

Steven Strait als James Holden in The Expanse | Bron: IMDB

Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper en de rest van de originele cast keren terug naar het vijfde seizoen, dat zich zal concentreren op een nieuwe en interessante verhaallijn die vorig seizoen werd geplaagd. De laatste groepen mensen verlaten het zonnestelsel om zich thuis te vestigen op de aardachtige planeten achter de Ring.

Maar de jaren van misbruik en uitbuiting van de Belt zullen gevolgen hebben. Terwijl de bemanning van Rocinante probeert te worstelen met de uitdagingen die op hun pad komen, zijn de gevolgen van hun acties verreikend.

Fans van The Expanse zullen blij zijn te weten dat de show al is verlengd voor een zesde seizoen op Amazon Prime, zelfs vóór de première van het vijfde seizoen.

De eerste vier seizoenen van de sciencefiction-show zijn beschikbaar om te streamen op Prime Video.

Ben jij een fan van The Expanse?

Over The Expanse

In de 24theeuw, het zonnestelsel is een kolonie en de relatie tussen de regeringen van Mars, de aarde en de asteroïdengordel is gevuld met spanning. Midden in zo'n precaire situatie vindt een bemanning aan boord van een illegaal geborgen ruimteschip een technologie die de mensheid kan vernietigen.

The Expanse is een bewerking van de gelijknamige sciencefictionromans van James S.A. Corey. De show is ontwikkeld door het Oscarwinnende duo Mark Fergus en Hawk Ostby.

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com