The Expanse: zesde seizoen besteld zonder Cas Anvar

Amazon Prime heeft het sci-fi-drama The Expanse vernieuwd voor een zesde en laatste seizoen, maar een vast castlid zal erin ontbreken.

The Expanse, Amazons best beoordeelde sci-fi-drama en ruimteshow, is verlengd voor een zesde seizoen, zelfs voordat het vijfde seizoen in première ging. ​The Expanse debuteerde voor het eerst op Syfy en liep drie seizoenen met succes voordat het kabelnetwerk het annuleerde. Amazon pakte de show vervolgens op in 2018 en een vierde seizoen werd uitgezonden. Hierna werden nog twee seizoenen besteld. Showrunners Mark Fergus en Hawk Ostby hebben echter onthuld dat het zesde seizoen de laatste zal zijn.

De Hugo Award-winnende show speelt zich af in de 23rdeeuw, toen het zonnestelsel een kolonie van het menselijk ras is en de relatie tussen de aarde, Mars, nu een militaire macht, en de asteroïdengordel gevuld is met spanning. Er is een oorlog op handen en alles kan de vlammen aanwakkeren.Bron: IMDb

The Expanse wordt geprezen om zijn strakke verhaallijnen, intrigerende politieke metaforen en briljante actie. Het sterren Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper en Wes Chatham in de hoofdrollen.

Er wordt nu echter gezegd dat Cas Anvar zijn rol als de Martiaanse piloot Alex Kamal in het zesde seizoen niet zal hernemen. De acteur werd beschuldigd van seksuele intimidatie door veel fans en collega's, van wie sommigen jonger zijn dan 18 jaar. De beslissing komt nadat een onderzoek door een derde partij door Alcon Studios de meerdere beschuldigingen van zijn wangedrag had onderzocht.

Cas Anvar als Alex Kamal | Bron: IMDb

Anvar zal verschijnen in het vijfde seizoen van de show sinds het filmen voorbij was voordat een van de beschuldigingen tegen hem opdook.

Het valt nog te bezien hoe The Expanse de afwezigheid van de acteur in het zesde seizoen zal aanpakken.

De eerste drie afleveringen van het vijfde seizoen kunnen op 16 december worden gestreamd op Amazon Prime Videoth, 2020.

Kijk je naar The Expanse? Denk je dat het na zes seizoenen moet eindigen?

Over The Expanse

In de 24theeuw, het zonnestelsel is een kolonie en de relatie tussen de regeringen van Mars, de aarde en de asteroïdengordel is gevuld met spanning. Midden in zo'n precaire situatie vindt een bemanning aan boord van een illegaal geborgen ruimteschip een technologie die de mensheid kan vernietigen.

The Expanse is een bewerking van de gelijknamige sciencefictionromans van James S.A. Corey. De show is ontwikkeld door het Oscarwinnende duo Mark Fergus en Hawk Ostby.

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com