Gundam-franchise debuteert met 1 anime-serie en 2 anime-films in 2021

Gundam: SD World Heroes debuteert in april 2021. De Hathaway en Reconguista in G III-films gaan in première in mei en zomer 2021. Trailers, Visuals, More!

Gundam is een van de best scorende franchises in Japan. De serie veroorzaakte een revolutie in het sciencefictiongenre van militaire robots. Het concept 'mecha' heeft geleid tot veel aanpassingen in verschillende media.


Blijf scrollen om te blijven lezen Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten. Start Snel lezen

Aangepast in manga, anime, games, speelgoed en films, breidt de franchise zich nog steeds uit. Twee Gundam-films en één anime-serie zijn onderweg om binnenkort in Japan uit te brengen.De anime-serie van SD Gundam World Heroes wordt vanaf april 2021 wereldwijd gestreamd op het YouTube-kanaal van GundamInfo.

Het is een nieuwe toevoeging aan de SD Gundam World-serie. Er is ook een nieuwe preview met Engelse ondertiteling beschikbaar voor de aankomende anime.

Sneak preview van 'SD GUNDAM WORLD HEROES'. (NL, HK, TW, CN, KR sub) Bekijk deze video op YouTube

Voorbeeld van SD Gundam World Heroes

Gundam Visual | Bron: Officiële website

Een poortportaal wordt geopend en een vijand komt binnen die onmiddellijk de bron van crisis voor de wereld wordt. De Gundam-helden moeten samenwerken om de slechterik te verslaan.

SD Gundam World Heroes is een voortzetting van SD Gundam World Sangoku Sōketsuden, dat vorig jaar werd uitgebracht.

Goku Impulse Gundam, Nobunaga Gundam Epyon en Sergeant Verde Buster Gundam zijn enkele extra personages. De anime wordt ook uitgezonden op Tokyo MX en BS11.

De film Mobile Suit Gundam Hathaway gaat in mei 2021 in première. Het was aanvankelijk gepland voor release in juli 2020, maar het werd vertraagd vanwege de pandemie. Er is een nieuwe trailer en visual uitgebracht voor de aankomende film.

Teaser-trailer 3 van 'Mobile Suit Gundam Hathaway' (EN, CN sub) Bekijk deze video op YouTube

Trailer van Mobile Suit Gundam Hathaway

Gundam Visual | Bron: Officiële website

Mobile Suit Gundam: Hathaway’s Flash is een nieuwe serie van Yoshiyuki Tomino, die de Hathaway-film inspireerde.

De hoofdrolspeler, Hathaway Noa, zal proberen de aarde te redden na de Tweede Neo Zeon-oorlog. Noa is de leider van een rebelse groep en de zoon van een gevierde Federatiekolonel.

LEZEN: Hoe kijk ik naar Gundam? Easy Watch Order Guide

De derde film van de Gundam Reconguista in G-serie gaat in de zomer van 2021 in Japan in première ​De serie staat vermeld met vijf compilatiefilms en de aankomende anime-film is de derde in de serie.

De eerste en tweede film van de franchise gingen in première in Japan in respectievelijk november 2019 en februari 2020

Over Gundam

De Gundam-serie is een sciencefiction-anime gemaakt door Yoshiyuki Tomino en Sunrise, met enorme robots, bekend als 'Gundam'.

Gundam | Bron: Crunchyroll

De serie verandert de setting in elk deel, variërend van de aarde tot verre planeten. Alle shows hebben hun eigen verhaal, en sommige vinden plaats in een alternatief universum. In elk verhaal heeft Gundam unieke doelen.

Soms is het een dodelijk oorlogswapen, soms een prachtige kunst of soms zelfs een verouderde technologie.

Bron: Officiële website van Gundam

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com