Zijn Full Metal Alchemist en Full Metal Alchemist Brotherhood hetzelfde?

Fullmetal Alchemist en Fullmetal Alchemist: Brotherhood zijn twee verschillende aanpassingen van dezelfde serie, maar er kan er maar één oppermachtig zijn.

Fullmetal Alchemist is een van de beste anime-series aller tijden, en iedereen die het ooit heeft gezien of gelezen, vindt het ten zeerste.

wie sehe ich aus wie eine zeichentrickfigur

Zelfs op populaire sites zoals myanimelist, staat de serie bijna altijd bovenaan, zonder show die hem kan onttronen.Dankzij de wijdverspreide populariteit is er altijd een toestroom van nieuwe anime-fans die hun eerste stap zetten in deze verblindend mooie wereld.

Maar zelfs voordat ze over de drempel kunnen komen, zijn ze verward tussen de twee keuzes die voor hen zijn geplaatst: Fullmetal Alchemist of Fullmetal Alchemist Brotherhood.

'Lijken ze op elkaar? Wat is precies het verschil? Is FMA: B een vervolg? Waar moet ik beginnen? '

Al deze vragen plagen de eerste keer dat kijkers kijken, en het is moeilijk om een ​​samenhangend antwoord te krijgen tussen de vragen die op internet beschikbaar zijn.

Fullmetal Alchemist en Fullmetal Alchemist: Brotherhood is niet dezelfde show.

De eerste was de originele aanpassing die in 2003 werd uitgebracht, maar deze week volledig af van de manga. FMA: B was de tweede aanpassing die zes jaar later werd uitgebracht en die de manga perfect volgde.

Inhoudsopgave 1. FMA of FMA: B - welke is beter? I. Verhaal II. Animatie III. Oordeel - Is FMA het bekijken waard? 2. Kun je naar FMA: B kijken zonder naar FMA te kijken? 3. Over Fullmetal Alchemist

1. FMA of FMA: B - welke is beter?

Alphonse Elric | Bron: Fandom

Hoewel zowel Fullmetal Alchemist als Fullmetal Alchemist: Brotherhood is afgeleid van hetzelfde bronmateriaal, verschillen ze van elkaar.

Laten we eens kijken naar hun verhaal en animatie om duidelijk over de verschillen te praten en de betere show te onderscheiden.

I. Verhaal

Fullmetal Alchemist is een populaire manga die is geschreven door Hiromu Arakawa ​Toen het in 2003 nog gaande was, kreeg de serie een anime met dezelfde naam.

Maar aangezien de manga nog niet af was, de anime week ervan af en bouwde een eigen verhaal op

Alles, van de antagonist, Dante, tot het passieve einde ervan, was totaal anders dan het bronmateriaal.

LEZEN: Top 25 sterkste schurken in Shonen Anime, gerangschikt!

Aan de andere kant, nadat de manga was voltooid, een tweede aanpassing van de serie werd uitgebracht onder de naam Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Vanwege de voltooiing van de eerste, bleven het verhaal en de gebeurtenissen van de nieuwe anime trouw aan de manga.

Het originele verhaal van Fullmetal Alchemist was veel dramatischer en onvollediger in vergelijking met de tweede aanpassing.

Akashic Records of Bastard Magic Instructor Staffel 2

Met nog 14 afleveringen onder zijn riem voelde Fullmetal Alchemist: Brotherhood meer samenhang en heeft duidelijk het betere verhaal tussen de twee.

II. Animatie

Zowel Fullmetal Alchemist als Fullmetal Alchemist: Brotherhood hebben geweldige animaties.

FMA heeft donkerdere thema's en veel meer bloed dat prachtig wordt weergegeven door zijn animatiestijl, maar dan alleen als je rekening houdt met het jaar waarin het werd uitgebracht.

All Is One - Trailer van Fullmetal Alchemist Brotherhood Bekijk deze video op YouTube

Fullemetal Alchemist Brotherhood Trailer

In vergelijking met de andere animes in 2013, is FMA echt een stuk beter dan de rest, maar het schiet tekort voor FMA: B.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood biedt hoogwaardige animaties en levendige achtergronden, iets dat in de vorige aanpassing ontbreekt.

Alles, van de details tot de gekozen kleuren, geeft de serie een strakke afwerking en maakt het esthetisch aantrekkelijk voor het publiek.

III. Oordeel - Is FMA het bekijken waard?

Fullmetal Alchemist: Brotherhood is beter dan Fullmetal Alchemist op basis van zijn verhaallijn, animatie en rechtvaardigheid voor het bronmateriaal

Edward Elric | Bron: Fandom

Tegelijkertijd, alleen omdat FMA afwijkt van de manga, maakt het nog geen slechte anime. Fullmetal Alchemist is na FMA: B het bekijken waard vanwege zijn emotionele diepgang en goed uitgewerkte karakters.

lustige sachen auf google earth

Een nieuwe kijker heeft twee opties: ze kunnen ofwel eerst Fullmetal Alchemist: Brotherhood bekijken, en indien gewenst, kunnen ze FMA kijken, of de eerste 15 afleveringen van Fullmetal Alchemist bekijken, en dan doorgaan naar Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

LEZEN: Top 10 anime die je moet bekijken als je dol was op 'Attack on Titan' en waar je ze kunt bekijken!

2. Kun je naar FMA: B kijken zonder naar FMA te kijken?

Je kunt absoluut naar Fullmetal Alchemist: Brotherhood kijken zonder naar Fullmetal Alchemist te kijken. Ondanks dat ze afkomstig zijn uit dezelfde manga, zijn beide series totaal verschillende aanpassingen.

Fullmetal Alchemist | Bron: Netflix

FMA is korter en heeft een geheel andere antagonist en einde, terwijl FMA: B langer is en trouw blijft aan de manga. Noch FMA, noch FMA: B zijn een voortzetting of vervolg van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bekeken.

3. Over Fullmetal Alchemist

Na een poging tot overdracht door de mens, een verboden daad van alchemie, betalen de jonge broers Edward en Alphonse Elric de prijs door respectievelijk een linkerbeen en een fysiek lichaam te verliezen.

De oudere broer, Edward, offerde zijn rechterarm op om Alphonse's ziel aan een harnas te bevestigen, terwijl hij metalen ledematen kreeg die 'automail' werden genoemd en een staatsalchemist werd.

Beide broers zijn begonnen aan hun reis om de Steen der Wijzen te vinden, die hun probleem kan oplossen. Maar al snel stuiten ze op een nationale samenzwering rond de Steen der Wijzen.

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com