Manga over vrouwelijke spion uit het echte leven, Yoshiko Kawashima, bereikt de finale

Kawashima Yoshiko wa Otoko ni Naritai, de manga over een echte vrouwelijke spion van Japan door Tanaka Hosana, bereikt het laatste hoofdstuk.

Yoshiko Kawashima wil een man worden (Kawashima Yoshiko wa Otoko ni Naritai) manga zal binnenkort eindigen. Het is een historische manga gebaseerd op een beroemde vrouwelijke spion uit Japan.


Blijf scrollen om te blijven lezen Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten. Start Snel lezen

De diensten van vrouwen tijdens oorlogen zijn al decennia lang onopgemerkt gebleven.Ook al hebben sommige vrouwen een belangrijke rol gespeeld als soldaten, spionnen of strategieën tijdens verschillende historische gebeurtenissen, ze blijven onduidelijk. Hier is een manga die het verhaal van een vrouwelijke oorlogsheld naar voren brengt.

Kawashima Yoshiko wa Otoko ni Naritai-manga eindigt in het februari-nummer van het maandblad Shonen Sirius.

De serie werd voor het eerst in series uitgebracht in oktober 2019. Het derde samengestelde deel wordt op 9 februari verzonden.

Yoshiko Kawashima | Bron: Amazon

De manga is gebaseerd op Yoshiko Kawashima, een vrouwelijke spion tijdens de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Ze was een van de beste spionnen van Japan en werd ook wel de 'Eastern Mata Hari' genoemd vanwege haar prestaties.

Haar verhaal heeft echter geen happy end, want ze werd berecht en geëxecuteerd door de Republiek China toen ze na de oorlog werd gevangengenomen.

De manga probeert recht te doen aan Yoshiko en haar moed terwijl ze China infiltreerde onder de vermomming van een man.

Tanaka Hosana, de auteur van de Yoshiko Kawashima-manga, heeft ook de manga-serie Holy Corpse Rising gemaakt, die van 2014 tot 2018 in series verscheen.

De Ninja Girls-manga van Hosana kreeg een licentie van Del Ray en later door Kodansha Comics.

Over Yoshiko Kawashima wil een man worden

Yoshiko Kawashima wil een man worden of Kawashima Yoshiko wa Otoko ni Naritai is een manga van Tanaka Hosana en is sinds 2019 in series verschenen in het maandblad Shonen Sirius.

De manga gaat over een echte vrouwelijke spion, Yoshiko Kawashima. Ze werkte voor Japan tijdens de Tweede Chinees-Japanse Oorlog en verzamelde informatie in de vermomming van een man.

Bron: februari-nummer van Monthly Shonen Sirius

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com