Moeder verandert de krabbels van haar 2-jarige in aquarellen

De in Canada wonende kunstenares Ruth Oosterman maakt expressieve en fantasierijke schilderijen in samenwerking met haar 2-jarige dochter Eve. De kunstenaar laat haar kind eerst zelfstandig schetsen tekenen met een inktpen en werkt vervolgens van daaruit zelf, meestal met aquarellen - waarschijnlijk het handigste medium om de ruwe verbeelding van het kind uit te drukken.

De in Canada wonende kunstenares Ruth Oosterman maakt expressieve en fantasierijke schilderijen in samenwerking met haar 2-jarige dochter Eve. De kunstenaar laat haar kind eerst zelfstandig schetsen tekenen met een inktpen en werkt daarna zelf, meestal met aquarellen - waarschijnlijk het handigste medium om de ruwe verbeelding van het kind uit te drukken.

' Ik probeer snel te werken en laat de fantasie en het spel wortel schieten in het schilderij in plaats van het te serieus te nemen, op deze manier kan ik Eva's bijdrage aanmoedigen zonder het tot ‘volwassen’ te maken. ”Schrijft de autodidactische kunstenaar. ' Zoals Pablo Picasso zei, kan het ‘maar een heel leven duren om te schilderen als een kind’. Ik voel me zo gezegend dat mijn dochter me er nogmaals aan kan herinneren wat het is om te schilderen als een kind door me door haar ogen te laten kijken. 'Meer informatie: Blogspot | Youtube (u / t: Verveelde Panda )

Lees verder

De dame en de vos

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-4

Het maken van: Youtube

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-8

De grote uil

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-3

Het maken van: Youtube

De Olifantenkoning

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-6

Het maken van: Youtube

De rode boot

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-5

Het maken van: Youtube

De droom van een boekenwurm

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-7

Het maken van: Youtube

kindertekeningen-gedraaide-schilderijen-ruth-oosterman-2