Museum of Bad Art zal ervoor zorgen dat je deze schilderijen niet meer wilt zien

Het Museum of Bad Art, ook bekend als MOBA, is de eerste instelling die zich toelegt op het brengen

Het Museum of Bad Art, ook bekend als MOBA, is de eerste instelling die zich toelegt op het brengen van 'de slechtste kunst naar het breedste publiek' ter wereld. Blijkbaar is sommige kunst gewoon 'te slecht om te negeren', en de Amerikaanse antiekhandelaar Scott Wilson realiseerde zich dat na een bepaalde vondst in de prullenbak - 'Lucy In The Field With Flowers', een schilderij dat nu wordt beschouwd als een van de grondleggers van het museum. .

Tegenwoordig beschikt het museum over 3 galerijen in Boston, Massachusetts, met 600 stukken en tot 70 kunstwerken van slechte kunst die op een bepaald moment te zien zijn: 'Wij zijn 's werelds grootste autoriteit op het gebied van slechte kunst,' vertelde de woordvoerder van het museum. CBS . Op de vraag hoe ze slechte kunst onderscheiden, antwoordde de vrouw: 'Het is net als pornografie, het is moeilijk te definiëren, maar ik weet het als ik het zie ... Je kijkt er gewoon naar en je bent:' Wacht, wat? 'Maar laat u niet voor de gek houden als u denkt dat het gemakkelijk is om aan de lage normen van musea te voldoen - het is een zeer selectief proces, omdat ze niet geïnteresseerd zijn in kitscherige, neppe kunst of werken die gewoon saai zijn.

De instelling is er trots op kunst te redden van het openbare afvalsysteem (vuilnisbakken, vlooienmarkten en dergelijke), en zegt dat de artiesten blij zijn dat hun werken worden getoond. Het is nog steeds een manier voor hen om verbinding te maken en te communiceren met het publiek.

Ik bedoel, het is tenslotte nog steeds kunst - en MOBA respecteert het - het is gewoon dat dit museum ook het recht van de kunstenaar om te falen viert.

meer informatie: moba | facebook (u / t: ufunk )

Lees verder

# 1

# 2

# 3

# 4

# 5

# 6

# 7

# 8

# 9

# 10

#elf

# 12

# 13

# 14