Nieuwe bijenkorfuitvinding maakt automatische honingextractie mogelijk zonder bijen te storen

Het extraheren van honing kan pijnlijk zijn als je er niet op voorbereid bent, en het belast ook de bijen. Gelukkig heeft het Australische vader-en-zoon-duo Stuart en Cedar Anderson een oplossing bedacht: een automatisch oogstende bijenkorf die de bijen niet stoort.

Het extraheren van honing kan pijnlijk zijn als je er niet op voorbereid bent, en het belast ook de bijen. Gelukkig heeft het Australische vader-en-zoon-duo Stuart en Cedar Anderson een oplossing bedacht: een automatisch oogstende bijenkorf die de bijen niet stoort. Afgezien van het overduidelijke voordeel dat er geen boze bijen meer zijn, betekent het ook veel minder werk voor de imker en ook veel minder stress voor de bijen!

De uitvinding heet de Flow Hive. Het belangrijkste hierachter is het systeem van gedeeltelijk gemonteerde honingraten. Bijen maken ze af met was en vullen ze met honing. De cellen splitsen zich vervolgens verticaal en alle honing stroomt eruit en in een container naar keuze. De bijen, waarschijnlijk meer verward dan boos, halen al snel de stekker uit het stopcontact en vullen de kernen opnieuw.De uitvinding werkt met Europese honingbijen (niet hun Australische moordbeest-neven), wat belangrijk is: deze bijen lijden aan een kolonie-instortingsstoornis, waarbij werkbijen gewoon opstaan ​​en verdwijnen. Gezien de implicaties voor de landbouw - en het feit dat niemand precies weet waarom dit gebeurt - kan het helpen om bijen stressvrij te houden.

Meer informatie: honeyflow.com | Facebook | Instagram | Twitter (u / t: vervelingpanda )

Lees verder

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-9

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-11

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-6

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-4

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-3

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-2

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-7

bijen-easy-honey-tap-flow-hive-stuart-cedar-anderson-5