Fotograafdocumenten Illegale jacht op mammoettanden in Siberië, hoe ze rijk, dronken en bijna dood worden

In de afgelegen en afgelegen regio Siberië van Rusland krijgt een ondergrondse economische bloei vorm. Radio Free Europe-fotograaf Amos Chapple ging in 2016 de donkere wereld binnen van de Russische mannen die illegaal op zoek waren naar slagtanden en overblijfselen van de lang uitgestorven wolharige mammoet, in de hoop geld te verdienen aan de handel op de zwarte markt. De beelden die hij maakte, tonen een meeslepende cyclus van zwoegen, wanhoop en gevolgen voor het milieu.

In de afgelegen en afgelegen regio Siberië van Rusland krijgt een ondergrondse economische bloei vorm. Fotograaf van Radio Free Europe Amos Chapple , in 2016, ging de donkere wereld binnen van de Russische mannen die illegaal naar slagtanden en overblijfselen van de lang uitgestorven wolharige mammoet delven, in de hoop te profiteren van de handel op de zwarte markt. De beelden die hij maakte, tonen een meeslepende cyclus van zwoegen, wanhoop en gevolgen voor het milieu.

Wolharige mammoeten, verloren arctische verwanten van de moderne olifant, zouden ongeveer 400.000 jaar geleden in Siberië hebben geleefd. Het gebied ervaart nu het hele jaar door permafrost, een dikke laag ijs onder de grond, die heeft geholpen om ondergedompelde mammoetskeletten millennia lang te behouden. Om de begraven schatten van dit vijandige land te bereiken, moeten de mannen die ernaar zoeken de dikke, ijskoude modder opblazen met water dat uit nabijgelegen rivieren wordt gepompt, wat maanden kan duren. Het is een gevaarlijke, illegale en belastende klus, maar met gigantische slagtanden die voor ongeveer $ 35.000 per stuk worden verkocht aan enthousiaste Chinese kopers, is het een waardevol risico voor mannen die uit steden komen waar het gemiddelde maandloon onder de $ 500 ligt.Het zijn echter niet allemaal diamanten en glorie. De mannen die op slagtandjacht gaan, laten hun families achter om ruig terrein, horden muggen en constante angst voor opsporing door de politie te trotseren, wat kan leiden tot boetes of gevangenisstraffen. Ze slurpen liter wodka en goedkoop bier op om de beproeving het hoofd te bieden, wat leidde tot frequente gevechten onder mijnwerkers. Het ergste is misschien wel de tol die hun werk op het milieu eist; het afstromende water van de bevroren aarde die ze doven, keert terug naar de omliggende rivieren, waardoor waterstromen worden vervuild en het slibniveau dramatisch stijgt.

Bekijk de hele serie hieronder, vergezeld van Chapple's eigen commentaar zoals geschreven in zijn RFE-artikel en getuige zijn van de benarde situatie van mannen die ernaar verlangen rijk te worden en bereid zijn om te sterven terwijl ze proberen. ( h / t )

Lees verder

'Nu de verkoop van slagtanden van olifanten onder de loep wordt genomen, voedt' ethisch ivoor 'van de uitgestorven wolharige mammoet nu een groot deel van de Chinese honger naar slagtanden. Elke zomer trekken groepen slagtandjagers de Russische wildernis in in de hoop er rijk te worden. Op voorwaarde dat ik geen namen of exacte locaties onthul, kreeg ik toegang tot een site waar teams van mannen illegale nieuwe methoden gebruiken in de jacht op de overblijfselen van de verloren reuzen van Siberië '', schreef fotograaf Amos Chapple

'Vier uur per speedboot vanaf het dichtstbijzijnde dorp ...' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'... is een bocht in de rivier vol met mammoetresten.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

Syrien Bilder vor und nach dem Krieg

'Een paleontoloog die ik sprak, zei dat deze plek waarschijnlijk ooit een moeras of moeras was waarin prehistorische beesten verdronken.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'De slagtanden gebruiken waterpompen die zijn ontworpen voor brandbestrijding (Tohatsu is het voorkeursmerk) om water uit de rivier te zuigen ...' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'... en schiet ermee het landschap in.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Sommige slagtanden maken lange, diepe tunnels (die angstaanjagend zijn - de muren zijn zo zacht als tuingrond).' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Anderen gebruiken de snijkracht van de slangen om enorme ondergrondse grotten uit te hakken.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'En sommige gutskanalen dwars door de bovengrond.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'In de hoop een van deze te vinden - een perfect bewaard gebleven mammoetslagtand, ter waarde van ongeveer $ 520 per kilogram.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Een beetje achtergrond: de Yakutia-regio in Siberië bevindt zich op een fundering van permafrost - permanent bevroren grond die een paar meter onder het oppervlak ligt.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

“In warme grond zouden botten binnen tien jaar wegrotten. Maar slagtanden en botten zoals deze mammoetheup kunnen tienduizenden jaren overleven als ze eenmaal in de permafrost zijn opgesloten, waardoor Yakutia een gigantisch mekka is. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

“Deze slagtand van 65 kilo, gefotografeerd een paar minuten nadat hij uit de permafrost was geplukt, werd verkocht voor $ 34.000. De twee mannen die het vonden, hebben er in iets meer dan een week nog drie opgegraven, waaronder een met een gewicht van 72 kilogram. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'De gelukkige slagtanden laten een' contant 'gebaar zien. Ze hebben waarschijnlijk in acht dagen ongeveer $ 100.000 verdiend. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Dat soort geld in een regio waar het gemiddelde salaris rond de $ 500 per maand ligt, levert niet altijd een happy end op. Dit monument is voor twee jonge slagtanden die meer dan $ 100k verdienden, hard feesten en vervolgens dronken de rivier op keerden. Ze hebben hun boot omgedraaid en zijn verdronken. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'In de geboorteplaats van de slagtanden betalen ongrijpbare' agenten 'contant voor verse slagtanden. Deze in plastic verpakte slagtanden zijn op een vlucht naar de stad Yakutsk, op weg naar China. Deze trek was bedekt met een zeildoek, toen ik eronder keek, schreeuwde de stewardess naar me, marcheerde het gangpad door en sloeg mijn camera uit mijn hand nadat ik deze foto had gemaakt. ”(Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Maar het zijn niet alleen mammoeten die de mannen blootleggen. Deze schedel is van een bizon die ooit door de vlakten van Siberië zwierf. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'En deze schedel, die een ketel helpt steunen, is van een wolharige neushoorn.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

letzter arbeitstag lustig

'Weer een neushoornschedel die voor het eerst in minstens 11.000 jaar de zon op zijn snuit voelt. De man die het vond, zegt dat 'wanneer je een schedel vindt, de hoorn zich meestal op 15 of 20 meter afstand bevindt'. (Afbeelding credits: Amos Chapple )

“Deze 2,4 kilo zware neushoornhoorn werd voor 14.000 dollar aan een agent verkocht. Het zal waarschijnlijk in Vietnam terechtkomen, tot poeder worden vermalen en als medicijn op de markt worden gebracht. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'De vochtige hoorn slaakt als kienhout en ruikt naar een vieze hond. De 'kanker genezende' neushoornhoorn zal meer waard zijn dan zijn gewicht in goud zodra hij Vietnam bereikt. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Maar voor de meeste slagtanden zal een hele zomer van arbeid in de kleverige modder hun geld verliezen.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Terwijl de pompen door tonnen benzine brullen, zullen de meeste brigades alleen maar waardeloze botten als deze tevoorschijn halen. Dr. Valery Platnikov, een paleontoloog die bekend is met deze slagtandsite, schat dat 'slechts ongeveer 20-30 procent [van de slagtanden] winst zal maken. Het is heel triest ... Veel van deze jongens hebben bankleningen afgesloten om deze expedities te betalen. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Om zijn expeditie goedkoop te houden, veranderde deze jonge tusker de motor van een sneeuwscooter uit het Sovjettijdperk in een waterpomp.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Als de Siberische winter aanbreekt, wordt de motor teruggebracht naar de stad en in zijn sneeuwscooter geplaatst.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Het leven: de meeste mannen hier zullen de hele zomer weg van huis en familie doorbrengen.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'In de duisternis van hun tenten chillen de slagtanden met kaartspellen of delen ze een telefoon om korte virale video's of porno te bekijken.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Deze tusker schreef brieven aan zijn vrouw die hij doorgaf aan andere mannen die terug naar de stad gingen, dit is een brief van zijn vrouw - het eerste nieuws dat hij van haar in een week had gekregen.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

Alltagsprobleme, die es zu lösen gilt

“Dit rendiergewricht is een zeldzame traktatie. De meeste maaltijden zijn rundvlees in blik en noedels. Twee van de slagtanden vertelden me dat ze honden eten 'als het moet ... De smaak is als spek.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

“Muggen zijn een bijna constante plaag. Alleen de koudste ochtenden bieden een uur of twee verlichting. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Op warme dagen dragen sommige mannen kleding die geschikter is voor de bijenteelt dan voor dwangarbeid.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'En als de alcohol eruit komt, breekt de hel los. Terugkerend van een bevoorradingsrun naar de stad, zijn deze slagtanden halverwege teruggekomen naar het kamp, ​​wankelend dronken. Maar al snel nadat deze foto was gemaakt, ontspoorde hun reis. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

“In de buurt van de plek waar de verdrinkingsdood in 2015 plaatsvond, crashten deze slagtanden hun boot met hoge snelheid. Bij een reddingsmissie van 3 uur 's nachts ontdekten ze dat ze flauw vielen in een boot vol met drassige apparatuur. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'En het drinken ging de volgende dag door. Kortom, elke drank die in het kamp arriveerde, werd gedronken totdat hij op was, en na een dag slapen gingen de mannen weer aan het werk. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'De schade: het verwoeste landschap is het voor de hand liggende resultaat van de methoden van de slagtandjagers, maar de impact op de waterwegen van Yakutia eist een zware tol. De afvoer van de slangen van de slagtanden loopt terug in de rivier en vult deze met slib. De vissen uit de rivier bij onze slagtandplaats waren verdwenen - de mannen namen niet eens meer de moeite om hengels mee te nemen. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Een slagtand vertelde me:' Ik weet dat het erg is, maar wat kan ik doen? Geen werk, veel kinderen. ' (Afbeelding credits: Amos Chapple )

'Maar het aantal slagtanden in de Yakutia-regio neemt elk jaar toe, en naarmate meer verhalen over onmiddellijke, spectaculaire rijkdom terug naar de steden filteren, zal die trend zich waarschijnlijk voortzetten.' (Afbeelding credits: Amos Chapple )