Fotograaf toont de enge kant van de 'verslaafde' straten van Philadelphia

'Als mensen alleen geïnteresseerd waren in modellen of mooie vrouwen, zou de wereld een saaie plek zijn', beweert fotograaf Jeffrey Stockbridge, die 5 jaar van zijn leven de levens van sociale outcasts aan Kensington Avenue in Philadelphia documenteerde.

'Als mensen alleen geïnteresseerd waren in modellen of mooie vrouwen, zou de wereld een saaie plek zijn', claims de fotograaf Jeffrey Stockbridge, die 5 jaar van zijn leven besteedde aan het documenteren van de levens van sociale outcasts die op Kensington Avenue in Philadelphia woonden.

De avenue is berucht vanwege drugsmisbruik en prostitutie en niemand verbergt het - het gebeurt allemaal in de open lucht. Aanvankelijk was de fotograaf zelf geïntimideerd door de buurt en de verontrustende sfeer, maar de barrières verdwenen toen hij begon te praten met de mensen voor wie hij bang was. Toen hij eenmaal begon met het maken van foto's van hen, kwam het woord rond en al snel kwamen er willekeurige vreemden naar hem toe die hem vroegen om foto's van hen te maken en hun verhalen op te nemen.“Iedereen wil een vriend. Veel mensen die ik ontmoet, wanneer was de laatste keer dat iemand hen vroeg hoe het met ze ging? Ik denk dat het een uitkomst biedt om met iemand te kunnen praten. Je hebt het gevoel dat je belangrijk bent, alsof je niet zult worden vergeten. Mensen willen gehoord worden ”, legt Stockbridge uit dat ze hun privéleven met een publiek willen delen.

'Als je iets zo grafisch hebt voor de bredere gemeenschap, gebruik je schoonheid om dingen over te brengen die niet zo mooi zijn', beschrijft de kunstenaar zijn benadering van het maken van deze portretten. Hij wilde voor elke afbeelding en interactie het beeld schetsen van de grotere kwalen van de samenleving. De brutale eerlijkheid nodigt de kijker uit om de gemarginaliseerde gemeenschappen te begrijpen en er meer medeleven mee te hebben.

Scroll naar beneden om de krachtige afbeeldingen te zien en bekijk het de blog om de audio van de geïnterviewde mensen te horen en om meer over het project te lezen.

Meer informatie: Blog | Jeffrey Stockbridge | Kensington Blues boek ( h / t )

Lees verder

# 1 De tweeling Tic Tac en Tootsie

'We zijn hier om aan geld te komen, zodat we ergens kunnen rusten. We zorgen voor elkaar. Als ik geen geld kan krijgen, krijgt zij het, en wat voor geld we ook krijgen, we delen ... We hebben snel geld nodig, want we hebben elke dag een slaapplaats nodig. Ik bedoel, geloof me, we willen dit hier niet doen. Dit is het laatste wat ik wil doen. Maar ik doe wat ik moet doen om voor mijn zus te zorgen. Omdat ze alles is wat ik heb en ik alles wat ze heeft. '

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 2 Al

Al woont in een huis aan Kensington Avenue zonder elektriciteit of stromend water. Soms verhuurt hij zijn slaapkamer op de bovenverdieping aan prostituees die een privélocatie nodig hebben voor seks en drugsgebruik.

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 3 Sarah

'Ik ben 55 jaar oud, ik heb een masterdiploma in psychologie, maar nadat mijn man, moeder en vader twee jaar geleden omkwamen bij een auto-ongeluk, verloor ik mijn hele familie, mijn carrière, mijn gezondheid, alles in een poging.'

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 4 Carroll

Ze vertelde dat ze overdag vaak op straat slaapt om zichzelf 's nachts te beschermen.

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 5 Pat en Rachel

Ze hebben nog steeds kinderen, die ze ter bescherming aan een speciale instantie hebben weggegeven. 'We hebben de kinderen weggegeven, mensen zeggen dat het een egoïstische daad is, maar ik denk dat dit het beste is dat ik kan doen voor hun betere toekomst,' zei Rachel.

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 6 Vraag

Ze is 25 jaar en werkt sinds haar 18 in de seksindustrie.

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 7 Bob

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 8 Jamie

'Ik ben verkracht en, weet je, eigenlijk bijna vermoord'

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 9 Carol

Een lokale bewoner, op het moment dat ze 41 was. Carol vertelde de fotograaf dat ze al 21 jaar heroïne gebruikt en dat het 'de liefde van haar leven' werd.

Pin-up-Kunst der Disney-Prinzessin

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

# 10 Sarah en Dennis

De aderen in Sarah's armen waren niet geschikt om te injecteren, dus vroeg ze Dennis om het medicijn in haar nek te injecteren.

Afbeeldingsbron: Jeffrey Stockbridge

  • BLADZIJDE1/5
  • De volgende