Iemand maakte een frame-voor-frame vergelijking waarin hij laat zien hoe Disney ‘Kimba The White Lion’ afsloeg bij het maken van ‘Lion King’

Iedereen die in de jaren 90 opgroeide, herinnert zich een van Disney's meest succesvolle animatiefilms: The Lion King. Maar wist je dat het bijna een directe kopie was van Osamu Tezuka's animatiefilm uit 1965 getiteld Kimba de Witte Leeuw?

Iedereen die in de jaren 90 opgroeide, herinnert zich een van Disney's meest succesvolle animatiefilms: De Leeuwenkoning . Maar wist je dat het bijna een directe kopie was van de animatiefilm van Osamu Tezuka uit 1965, getiteld Kimba de Witte Leeuw ? Als het nu één personage of scène was, zou je kunnen denken dat het slechts toeval is. Maar het is meer dan dat - bijna elk hoofdpersonage wordt gekopieerd Kimba - merk op hoe zelfs de naam bijna hetzelfde klinkt. En nadat Youtuber Alli Kat een vergelijking tussen de twee naast elkaar heeft gemaakt, is het nog duidelijker dan ooit.

Lees verder
De Leeuwenkoning was Disney's eerste animatiefilm die een volledig origineel verhaal was, in tegenstelling tot De kleine Zeemeermin of Schoonheid en het beest - of zo dachten de mensen.


Vater und Sohn machen 30 Jahre lang das gleiche Bild

Kimba de Witte Leeuw is gemaakt door de Japanse cartoonist Osamu Tezuka en werd voor het eerst gepubliceerd in 1950 als een serie manga. Een animatieserie werd uitgezonden in 1965 en werd uitgezonden tot 1967.


Ook al zijn er scenario-verschillen tussen De Leeuwenkoning en Kimba lijken veel van de scènes bijna te veel op elkaar.

Freddie Mercury Fotos der letzten Tage


In een interview met HuffPost Entertainment , zei voormalig Disney-animator Tom Sito dat er geen inspiratie uit kwam Kimba bij het maken De Leeuwenkoning. 'Ik bedoel, de artiesten die aan de film werkten, als ze opgroeiden in de jaren 60, hadden ze waarschijnlijk gezien Kimba , ”Legde de animator uit. 'Ik bedoel, ik heb gekeken Kimba toen ik een kind was in de jaren '60, en ik denk dat we in de nissen van mijn geheugen, we ons ervan bewust zijn, maar ik denk niet dat iemand bewust dacht: 'Laten we afzetten Kimba . '


De Leeuwenkoning co-directeur Rob Minkoff zei dat hij, en andere co-directeur Roger Allers, niet bekend waren met de Kimba serie en hoorde er alleen over bij het promoten van de film in Japan. Dat is een beetje moeilijk te geloven, aangezien Allers in de jaren 80 in Japan woonde en in een animatiestudio werkte - een tijd waarin Tezuka's werken vrij algemeen bekend waren, vooral in de animatiewereld.


Wat voor de aanhangers van Tezuka echt verdacht leek, was de manier waarop de studio zichzelf zo actief probeerde te verdedigen in plaats van toe te geven geïnspireerd te zijn door de originele film.


verschiedene Arten von Cartoon-Stilen

Zelfs Madhavi Sunder, een professor in de rechten aan het Georgetown University Law Center, was het daarmee eens De Leeuwenkoning toont het 'hoogste niveau van bewijs van kopiëren'.


Bekijk de twee films vergeleken in de onderstaande video


Afbeelding credits: Alli Kat

Zelfs The Simpsons verwees naar deze situatie

Boss sei wie du immer noch zur Arbeit kommst

Afbeelding credits: The Simpsons

Mensen hadden veel te zeggen over de hele beproeving