Deze installatie toont de kracht van een boek door de fundering van een bakstenen muur te vervormen

In 2007 presenteerde Jorge Méndez Blake, een Mexicaanse mixed-media artiest zijn driedimensionale installatie genaamd

In 2007 presenteerde Jorge Méndez Blake, een Mexicaanse mixed-media kunstenaar zijn driedimensionale installatie genaamd 'The Castle' (‘El Castillo’). Blake's werk toont de enorme impact die een boek heeft op onze samenleving. Zijn project presenteert een muur van bakstenen die er op het eerste gezicht misschien uitziet als een gewoon bouwwerk, maar als je van dichtbij kijkt, zie je een enkel boek onderaan het bouwwerk en het slaagt erin een hele 23 meter lange muur te buigen. Daar tussen de vloer en de stenen ligt een roman ‘The Castle’ van Franz Kafka. De roman zelf wordt beschouwd als te gaan over niet-transparante en vaak niet reagerende bureaucratie en de strijd die binnen dit systeem ligt.

Het persoonlijke leven van Franz Kafka is de belangrijkste inspiratiebron voor zijn werk - deze introverte auteur bracht het grootste deel van zijn leven in privacy door en slechts een klein deel van zijn werk werd tijdens zijn leven gepubliceerd. De meeste van zijn romans (inclusief het onvoltooide ‘The Castle’) zouden na zijn dood worden vernietigd door zijn vriend Max Brod die de bevelen van Kafka negeerde en zijn romans toch publiceerde.Dit is niet de eerste keer dat Jorge Méndez Blake zich laat inspireren door literatuur en de impact ervan op de samenleving. Op zijn persoonlijke website vind je meer driedimensionale installaties die zijn geïnspireerd door verschillende literaire auteurs zoals George Perec, Jule Verne en Jorge Luis Borges. Bekijk hieronder de installatie voor jezelf.

Bron: Officiële Pagina (h / t mijn moderne ontmoeting )

Lees verder

De Mexicaanse kunstenaar Jorge Méndez Blake presenteerde zijn driedimensionale installatie genaamd 'The Castle' die de impact van een enkel boek op een samenleving weergeeft

Blake's werk presenteert een enkel boek onderaan de structuur dat erin slaagt een hele 23 meter lange muur te buigen

Franz Kafka's 'The Castle' dat Méndez Blake koos voor de installatie, gaat over ondoorzichtige en vaak niet reagerende bureaucratie en de strijd die binnen dit systeem ligt.

Dit is niet de eerste keer dat Jorge Méndez Blake zich laat inspireren door literatuur, zijn andere installaties bevatten literaire werken van George Perec, Jule Verne en Jorge Luis Borges