Deze recent gevonden beelden van de langste man die ooit heeft geleefd, zullen je het gevoel geven dat je een dwerg bent

Op 22 februari 1918 werd een gezonde jongen geboren, Robert Wadlow genaamd. Hoewel niemand had kunnen voorzien dat de ogenschijnlijk normale babyjongen zal opgroeien tot de langste man ter wereld. De buitengewone groei van Wadlow werd aangewakkerd door een hyperactieve hypofyse.

In het jaar 1918, op 22 februari, werd in Alton, Illinois, een ogenschijnlijk normale, gezonde jongen geboren, Robert Wadlow genaamd. Niemand wist dat deze kleine baby zou uitgroeien tot de langste man ter wereld.

Wadlow begon snel na de geboorte in een extreem snel tempo te groeien en artsen zeiden dat de toegenomen groei werd veroorzaakt door een hyperactieve hypofyse. Toen hij na 11 maanden begon te lopen, was hij al 1,00 m lang en woog hij 18,1 kg en op 9-jarige leeftijd woog hij 81,6 kg, was hij sterk genoeg om zijn vader ( die in een woonkamerstoel zat) de trap op naar de tweede verdieping.Hoewel Wadlow qua lengte niet was zoals elk ander kind van zijn leeftijd, wilden zijn ouders niet dat hij zich buitengesloten voelde. Hoewel het voor Wadlow moeilijk was om deel te nemen aan reguliere activiteiten vanwege zijn lengte, weerhield dat hem er niet van om op 13-jarige leeftijd 's werelds langste padvinder te worden. Hij moest zelfs een op maat gemaakt uniform dragen en had een tent en een slaapzak aangepast aan zijn lengte.

In het jaar 1939 passeerde Wadlow de eerder bekende langste persoon ooit John Rogan, die 2,69 m (8 ft 9 in) was. Helaas kwam zo'n hoogte met zijn aandeel van gezondheidsproblemen - Wadlow had moeite met lopen en had beenbeugels en een stok nodig om te lopen. Tijdens een professionele optreden op 4 juli 1940 veroorzaakte een defecte beenbeugel een blaar op zijn enkel die uiteindelijk leidde tot infectie. Het werd zo erg, dat Wadlow 11 dagen na de infectie in zijn slaap overleed. Hij was toen 22 en mat 2,72 m (8 ft 11,1 in). Ondanks zijn intimiderende lengte wordt Wadlow nog steeds liefdevol herinnerd als de 'Gentle Giant'.

Voor het geval dat de foto's in de onderstaande galerij niet genoeg zijn om je nieuwsgierigheid te bevredigen, zijn er onlangs geweldige gefilmde beelden van Wadlow verschenen. Bekijk het hieronder!

Lees verder

Een gezonde jongen genaamd Robert Wadlow werd geboren op 22 februari 1918

Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Niemand wist dat deze kleine baby zou uitgroeien tot de langste man ter wereld


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Artsen zeiden dat de toegenomen groei werd veroorzaakt door een hyperactieve hypofyse


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Toen hij 9 jaar oud was, 1,88 m lang en 81,6 kg woog, was hij sterk genoeg om zijn vader de trap op te dragen naar de tweede verdieping.


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Zijn lengte weerhield hem er niet van om op 13-jarige leeftijd 's werelds langste padvinder te worden van 7 ft 3 in (2,21 m).


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Hij moest zelfs een op maat gemaakt uniform dragen met schoenen maat 19 en gebruikte een aangepaste tent en een slaapzak

Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

In 1939 passeerde Wadlow de eerder bekende langste persoon ooit John Rogan, die 2,69 m (8 ft 9 in) was


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Helaas kwam zo'n hoogte met zijn aandeel van gezondheidsproblemen - Wadlow had moeite met lopen en had beenbeugels en een stok nodig om te lopen


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Op 4 juli 1940 veroorzaakte een defecte beenbeugel een blaar op zijn enkel die uiteindelijk tot infectie leidde


Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Het werd zo erg, dat Wadlow 11 dagen na de infectie op 22-jarige leeftijd in zijn slaap overleed

Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Op het moment van zijn overlijden hadden de artsen zijn lengte gemeten op 2,72 meter (8 ft 11,1 in)

Afbeelding credits: Getty-afbeeldingen

Onlangs zijn er verbazingwekkende gefilmde beelden van Wadlow verschenen, bekijk het hieronder