Deze zonne-energiecentrale in Kenia verandert oceaanwater in drinkwater

GivePower heeft onlangs in Kenia een fabriek op zonne-energie gebouwd die oceaanwater reinigt en 25.000 mensen van drinkwater voorziet!

De meesten van ons zijn gewend om simpelweg de kraan te openen en een glas water te krijgen als we dorst hebben - maar niet iedereen op de planeet heeft zo gemakkelijk toegang tot drinkwater. In feite hebben ongeveer 2,2 miljard mensen over de hele wereld niet elke dag toegang tot drinkwater. Een niet-gouvernementele organisatie heeft gebeld GivePower probeert mensen in nood te helpen door zonne-energiecentrales te installeren in ontwikkelingslanden en heeft onlangs een zonne-energiecentrale gebouwd in Kenia die oceaanwater reinigt en 25.000 mensen van drinkwater voorziet!

Meer informatie: Geef krachtLees verder

GivePower heeft onlangs een waterzuiveringsinstallatie op zonne-energie gebouwd in Kenia

das beste Foto, das je gemacht wurde

Afbeelding credits: GivePower

GivePower heeft al eerder zonne-energiecentrales gebouwd in landen als Haïti, Nicaragua, Nepal en Puerto Rico, maar het is de eerste keer dat ze een zuiveringsinstallatie hebben gebouwd. Het werd in augustus gebouwd in het kleine Keniaanse stadje Kiunga.

De plant levert drinkwater aan 25.000 mensen

Afbeelding credits: GivePower

Frohe Weihnachten in verschiedenen Sprachen Liste

Gezien het succes van het project, is GivePower van plan om in de toekomst vergelijkbare fabrieken te bouwen in Colombia en Haïti.

De installatie heeft een capaciteit om tot 35.000 mensen van vers drinkwater te voorzien

Afbeelding credits: GivePower

Het belangrijkste proces bij het omzetten van oceaanwater in drinkwater is ontzilting - het verwijderen van zout. Het is een erg duur en energieverbruikend proces, daarom lijkt zonne-energie een goede langetermijnoplossing voor dit probleem. De zonnepanelen produceren 50 kilowatt energie om 2 waterpompen van stroom te voorzien.

Een derde van de Kenianen heeft geen toegang tot schoon drinkwater, wat betekent dat deze zuiveringsinstallatie in wezen levensveranderend is

Afbeelding credits: GivePower

De lokale bevolking reisde vroeger alleen maar om wat drinkwater te halen en moest elke druppel sparen - maar hun problemen zijn eindelijk opgelost dankzij GivePower.

Geen urenlang reizen om aan schoon water te komen

Afbeelding credits: GivePower

'Je ziet kinderen in deze dorpen, en ze hebben deze littekens op hun buik of hun knieën omdat ze zoveel zout in hun wonden hebben. Ze vergiftigden in feite hun families met dit water, ”zei Hayes Barnard, president van GivePower. Met deze nieuwe zuiveringsinstallatie hoeven de lokale bevolking hun lichaam niet meer te vergiftigen door vervuild water te drinken. Laten we hopen dat we in de nabije toekomst meer van deze worden gebouwd in ontwikkelingslanden!

Mensen hielden van het goede nieuws


Katze auf Glastisch legen