Toei Animation brengt in januari 2021 de experimentele anime-film 'URVAN' uit

Toei Animation onthulde dat het nieuwe IP-onderzoeksteam PEROs een vijf minuten durende anime-film produceert met de titel ‘URVAN.’ De film komt eind januari uit.

In de afgelopen jaren is de populariteit van anime exponentieel gegroeid en de productiebedrijven proberen nieuwe dingen uit om dingen interessant te houden.


Blijf scrollen om te blijven lezen Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten. Start Snel lezen

De geschiedenis heeft geleerd dat je, om op de toppositie te blijven, moet blijven experimenteren, en dezelfde regel is van toepassing op de anime-industrie.

De onderzoeksteams van Toei Animation werken voortdurend aan nieuwe ideeën en nieuwe animatietechnieken om de kijkers een betere anime-ervaring te bieden.

Dinsdag onthulde Toei Animation dat het nieuwe onderzoeksteam voor intellectueel eigendom PEROs een vijf minuten durende anime-pilotfilm met de titel ‘URVAN 'aan het produceren is. De anime-korte film wordt eind januari op het officiële YouTube-kanaal gelanceerd.

Dit project startte in het voorjaar van 2020, maar liep vertraging op door de pandemie van COVID19.

Vanwege de beperkingen en nieuwe richtlijnen moest het personeel een nieuwe productiemethode gebruiken, in samenwerking met de Afdelingen Geesteswetenschappen van Nagasaki International University en het Hitoshi Oba Seminar van International Tourism.

URVAN wordt naar verwachting een mysterieuze en nostalgische cyberpunkactie die draait om het motief van het Obon Festival, dat geesten verwelkomt en uitzendt, en waar het 'buitengewone' en het 'gewone' elkaar kruisen.

URVAN Visual | Bron: Crunchyroll

Waarom noemen we het nu een experimentele video? Omdat de ontzagwekkende achtergronden van de anime zijn gemaakt van foto's van Sasebo die zijn gemaakt door studenten van Oba Laboratory, in plaats van ter plaatse te gaan.

Innovatief toch? Er is meer aan de hand ze produceerden de animatie door de zoomfunctie van de webconferentieservice en de service Box voor het delen van bestanden te gebruiken.

Urvan Visual | Bron: Crunchyroll

De vrijgegeven beelden zijn prachtig geanimeerd, wat hoge verwachtingen van de film wekt. Dit project beeldt de inspanningen van Toei Animation uit om geleidelijk in dit ‘nieuwe normaal’ te passen en haar vastberadenheid om steeds met kwalitatief hoogstaande content te komen.

Over Toei-animatie:

Toei Animation is een Japanse animatiestudio die werkt onder de Toei Company. Het werd in 1948 opgericht als Japan Animated Films.

Sindsdien is het verantwoordelijk geweest voor vele populaire anime en films zoals Sally the Witch, Gegege no Kitaro, Mazinger Z, Galaxy Express 999. Dr. Slump, Dragon Ball, Saint Seiya, Sailor Moon, Slam Dunk, Digimon, One Piece , en de Precure-serie.

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com