Hoe het menselijk lichaam er op 100-jarige leeftijd uitziet

Fotograaf Anastasia Pottinger werd ooit benaderd door een 101-jarige vrouw die wilde dat haar lichaam naakt werd gefotografeerd. Ze was gefascineerd door de resultaten en besefte dat de foto's die ze had bijzonder waren. Dit is hoe het 'Centenarians' -project werd geboren.

Fotograaf Anastasia Pottinger werd ooit benaderd door een 101-jarige vrouw die wilde dat haar lichaam naakt werd gefotografeerd. Ze was in voor alles waar Anastasia om zou vragen, met maar één voorwaarde: de foto's moesten haar identiteit geheim houden. Pottinger was gefascineerd door de resultaten en erkende dat de foto's die ze had bijzonder waren. Dit is hoe het “Centenarians” -project werd geboren.

Beetje bij beetje werd Pottinger benaderd door andere honderdjarigen die ook bereid waren op dezelfde manier te poseren en hun bejaarde lichamen met gratie en respect te laten documenteren. Haar fotografie richt zich op kleine, intieme details en onderzoekt de onconventionele schoonheid van het menselijk frame. ' Kijkers worden zichtbaar geraakt door wat ze bekijken, 'Zegt Pottinger. ' Of je je nu afvraagt, ‚is dit hoe ik eruit ga zien?’ Of de herinnering aan een geliefde - de reactie lijkt op een bepaald niveau universeel emotioneel te zijn. 'die zufälligste Sache im Internet

Meer informatie: Website | Facebook (via: lostateminor )

Lees verder

Neil Patrick Harris Familienfoto