Waarom mountainbikers een veiligheidsbril moeten dragen

Mountainbiken is een grote sport die een mix is ​​van verkennen, voorzichtig manoeuvreren en zware lichamelijke activiteit. Het is een sport die zeer veeleisend is voor de meest serieuze rijders, en die voldoende oogbescherming vereist om veilig te kunnen presteren. Beschermende oogbedekkingen zoals een bril of een veiligheidsbril houden niet alleen vuil uit uw ogen op [& hellip;]

Mountainbiken is een grote sport die een mix is ​​van verkennen, voorzichtig manoeuvreren en zware lichamelijke activiteit. Het is een sport die zeer veeleisend is voor de meest serieuze rijders, en die voldoende oogbescherming vereist om veilig te kunnen presteren. Beschermende oogbedekkingen, zoals een bril of een veiligheidsbril, houden niet alleen vuil uit uw ogen op modderige of stoffige paden, maar ze zorgen er ook voor dat u een hoogstaand zicht behoudt tijdens zonnige omstandigheden, zodat u veilig op elk parcours kunt blijven rijden.

Kiezen tussen bril en zonnebril

Veel mountainbikers voelen zich nog steeds ongemakkelijk als ze met een veiligheidsbril over hun ogen naar de paden gaan. Het is gemakkelijk het gevoel te hebben dat u overcompenseert en dat u opvalt, maar de waarheid is dat het in veel situaties gewoon logischer is om een ​​bril op te hebben dan een zonnebril.das Museum für schlechte Kunst

Zonnebrillen waren de oude standaard als het ging om mountainbiken, en er zijn enkele voordelen aan het dragen van een bril van goede kwaliteit in plaats van een bril, maar er zijn ook nadelen.

Overweeg comfort op warme dagen

Op koelere dagen merk je niet veel verschil tussen hoe een bril en bril op je gezicht aanvoelen. Je zult wat meer lucht over je hoofd voelen stromen en in die omstandigheden zal het met een bril wat koeler zijn, maar een bril zal best comfortabel zijn. Op warme dagen zult u zich echter waarschijnlijk comfortabeler voelen met een zonnebril dan met een veiligheidsbril tijdens lange ritten. Dat komt omdat ze lucht wat meer over je gezicht en hoofd laten stromen en niet zo veel warmte vasthouden. Op die warme dagen zul je wat meer zweten, en dat is een van de weinige redenen om een ​​bril te gebruiken tijdens sommige van je ritten en waarom goede mountainbikekleding ook een belangrijke overweging is om voor een rit te maken.

Bescherm uw ogen

Er is geen reden om aan te nemen dat een mountainbike-bril effectiever is om je ogen te beschermen dan een zonnebril, vooral in groepsomstandigheden. Een veiligheidsbril bedekt niet alleen meer van uw gezicht tegen rondvliegend puin, maar biedt ook meer slagvastheid van grotere voorwerpen. Als je op de hielen zit van een andere motorrijder, zul je genieten van de extra veiligheid tegen rotsen en modder, en zul je met meer zelfvertrouwen kunnen rijden. Zonnebrillen hebben de neiging om kleine stukjes vuil binnen te laten en het kan zijn dat u af en toe uw ogen moet afvegen, en waarschijnlijk verder weg moet blijven van andere ruiters in uw omgeving met een bril op.


Houd uw visie helder

Zowel zonnebrillen als beschermende fietsbrillen zijn ontworpen om uw zicht helder te houden en u in staat te stellen de hele dag veilig te fietsen. Je zou moeten draag een mountainbike-bril voor een scherp zicht, omdat ze dit doel een beetje beter bereiken dan een zonnebril. Het is waar dat zowel zonnebrillen als goggles kunnen worden geleverd met anticondens, vocht- en oliebestendige lenzen, en de beste ook, maar de bril van echt hoge kwaliteit geeft je ook meer perifeer zicht, zodat je capabel kunt rijden en meer kunt zien die in normale gevallen door frames kunnen worden geblokkeerd.

De juiste bril vinden voor effectief rijden

Nu je de verschillen kent tussen een bril en een bril, en waarom zoveel rijders de voorkeur geven aan een bril, is het tijd om te leren waar je op moet letten in een hoogwaardig paar. De beste brillen worden geleverd met verwisselbare lenzen, hebben afpelbare of rollende lensafdekkingen, zijn comfortabel en veilig en zijn uitgerust met beschermende lenzen om uw ogen comfortabel te houden tijdens gebruik.

Zoek naar verwisselbare lenzen

Veel brillen en zonnebrillen van hoge kwaliteit die zijn ontworpen voor mountainbikers, zijn gemaakt met verwisselbare lenzen. Deze lenzen springen in en uit en hebben verschillende coatings om aan verschillende weersomstandigheden te voldoen. Zo kan een sterk getinte bril het fietsen in zeer heldere omstandigheden comfortabel maken, terwijl lenzen zonder tint belangrijk zijn voor rijomstandigheden met weinig licht. Als u een veiligheidsbril krijgt die deze mogelijkheid mogelijk maakt, kunt u zich gemakkelijk aanpassen aan de situatie en het hele jaar door comfortabel blijven rijden.

Overweeg Roll-off-technologie voor modderige rijomstandigheden

Wanneer u een bril kiest voor mountainbiken, is het zinvol om afroltechnologie te zoeken voor bijzonder modderige omstandigheden. Als je met andere motorrijders rijdt, is er vast en zeker wat rondvliegende modder. Die modder kan zich na verloop van tijd op uw bril ophopen en het moeilijk maken om te zien. Sommige motorrijders zullen dit na verloop van tijd wegvegen met een doek of een ander stuk gereedschap, maar het is veel efficiënter om een ​​beschermende laag te kunnen verwijderen en uw zicht onmiddellijk vrij te maken. Met roll-off-technologie kunt u precies dat doen en uw zicht tijdens de rit helder houden.

Comfortabel en veilig

De bril die u besluit te gebruiken, moet stevig op uw hoofd blijven zitten, ongeacht hoeveel u deze onder normale rijomstandigheden beweegt. Niet alleen dat, maar ze moeten aan de binnenkant ook goed opgevuld zijn om je hoofd te beschermen en comfortabel te houden tijdens langdurig gebruik. Een bril van hoge kwaliteit wordt geleverd met een dikke beschermlaag van schuim en siliconen of een andere grijpband om ze op hun plaats te houden. Hierdoor blijven ze stevig op uw hoofd zitten en bieden ze comfortabele bescherming tijdens gebruik.

Het vinden van de perfecte mountainbike-bril is niet zo moeilijk als je weet waar je op moet letten. Zolang u een merk kiest dat wordt geleverd met verwisselbare lenzen, kunt u zich voorbereiden op de meeste rijomstandigheden en weet u dat uw ogen worden beschermd, zodat u tijdens uw rit kunt genieten. Ze zijn een van de belangrijkste onderdelen van fietsuitrusting die u in uw bezit zult hebben, wat er ook gebeurt soorten mountainbikes je houdt van rijden.

Lees verder

die Kraft der Naturskulptur