Zal Sony Crunchyroll scoren? Sony nadert de overname van Crunchyroll

Sony is dichter bij de overname van Crunchyroll, aangezien het klaar is om $ 1 miljard aan de streamingdienst te besteden. De laatste onderhandelingsfase is bereikt.

Crunchyroll, momenteel de grootste anime-streamingwebsite, wordt momenteel besproken om van AT&T naar Sony over te gaan.


Blijf scrollen om te blijven lezen Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten. Start Snel lezen

Anime heeft een enorme schare fans, niet alleen in Japan, maar ook in het buitenland. Streamingwebsites hebben hun best gedaan om meer anime-titels in hun catalogi op te nemen vanwege hun stijgende populariteit.Crunchyroll en Funimation blijven de prominente anime-streamers. Sony is al eigenaar van Funimation.

Van wat we tot nu toe weten, is Sony al in de laatste fase van de onderhandeling om Crunchyroll over te nemen. Volgens Nikkei Asia zou Sony uiteindelijk meer dan $ 957 miljoen kunnen uitgeven aan Crunchyroll.

Adel | Bron: Fandom

Naar verluidt is Sony het bedrijf dat het alleenrecht heeft om voor Crunchyroll te onderhandelen. AT&T benaderde eerder Sony om Crunchyroll in augustus te verkopen.

Het enorme bedrag van $ 1,5 miljard dat AT&T voor de streamingdienst had geëist, maakte Sony aanvankelijk echter teleurstellend.

LEZEN: Crunchyroll in gesprek wordt door AT&T aan Sony VERKOCHT voor $ 1,5 miljard USD

AT&T heeft zijn verkoopprijs herzien en het laatste standpunt was $ 1 miljard ​Variety verklaarde dat het aanbod om Crunchyroll te verkopen werd gedaan aan verschillende andere potentiële kopers dan Sony.

Crunchyroll heeft sinds juli 70 miljoen geregistreerde gebruikers. AT&T heeft een schuld van meer dan $ 152 miljard geïnd. Deze schuld is een van de belangrijkste redenen om Crunchyroll te verhandelen.

Sony is al de eigenaar van Funimation, een ander beroemd anime-streamingplatform. Sony is ook een conglomeraatbedrijf dat handelt in meerdere sectoren, waardoor het een van de beste opties is om Crunchyroll aan te verkopen.

Is Sony bezig met het monopoliseren van anime? Is het het nieuwe gezicht van anime?

God van de middelbare school | Bron: Crunchyroll

Nu Sony klaar is om bijna een miljard dollar uit te geven, lijkt de deal met Crunchyroll niet zo ver weg als voorheen. De meer dan 3 miljoen betaalde gebruikers van Crunchyroll zijn ook een grote aanwinst voor het bedrijf.

Behoudt Crunchyroll zijn onafhankelijkheid als streamingplatform, of wordt het samengevoegd met Funimation? Deze vragen zullen snel volgen als de deal tussen AT&T en Sony succesvol is.

Bron: Nikkei Azië

Oorspronkelijk geschreven door Nuckleduster.com