Je zult versteld staan ​​hoe mensen met kleurenblindheid de wereld zien (10 foto's)

Hoe zien mensen met kleurenblindheid de wereld? Dankzij een website met de naam kleurenblindheid.com kunnen wij, die deze vraag moeten stellen, een glimp opvangen.

Hoe zien mensen met kleurenblindheid de wereld? Dankzij een website genaamd kleurenblindheid.com , degenen onder ons die deze vraag moeten stellen, kunnen een glimp opvangen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent kleurenblindheid niet echt dat mensen de wereld in zwart-wit zien. In feite ziet meer dan 99% van alle kleurenblinde mensen kleur. Om deze reden wordt de term 'kleurvisie-deficiëntie' (CVD) als nauwkeuriger beschouwd. Volgens color-blindness.com lijdt ongeveer 0,5% van de vrouwen (1 op 200) en 8% van de mannen (1 op 12) aan een of andere vorm van HVZ. Er zijn verschillende variaties op gezichtstekort, zoals Deuteranomalia (waardoor alles er een beetje vervaagd uitziet), Protanopia (waardoor alles een beetje groen lijkt) en Tritanopia (groenachtig roze tinten), en slechts ongeveer 0,00003% van de wereldbevolking lijdt aan totale kleurenblindheid (Monochromacy).Kijk nu eens hoe de wereld eruitziet door verschillende CVD-lenzen. (u / t: positieve kant , vervelingpanda )

Wird es eine Staffel 2 geben, in der es darum geht, wie man einen Dämonenlord nicht beschwört?
Lees verder

Normaal zicht

Deuteranomalie

Protanopia

Tritanopia

Totale kleurenblindheid (Monochromacy)

# 1 Pug Op Een Tulpengebied

# 2 Stoplicht

# 3 Regenbooghaar

# 4 Melodie van de nacht door Leonid Afremov

Afbeeldingsbron: Leonid Afremov

# 5 Nyan Cat

# 6 Papegaaien

Afbeeldingsbron: Joeybatt

# 7 Tomaten

Afbeeldingsbron: emily blincoe

# 8 Frida Kahlo

Afbeeldingsbron: Mode

# 9 The Simpsons

# 10 Herfst

Afbeeldingsbron: valiunic